Odličan trik da banane ostanu svježe duži period!

Možete im i produljiti rok trajanja jednim jednostavnim trikom!

Super trik za dulje trajanje banana, ali i bolji okus - uzmite samo malo aluminijske folije
Banane mogu ostati svježe i do sedmicu dana

Postoji li nešto ukusnije od svježeg voća? Jedno, od, skoro, svima najdražeg jesu banane.

Banane počinju sazrijevati čim su ubrane s drveća - plin etilen oslobađa se iz stabljika čim su ubrane.

Najlakši način da produžite rok trajanja banana je kupovinom najzelenijih, koje možete pronaći u tom trenutku. One se inače beru se dok su još zelene, a zatim polako sazrijevaju s vremenom da dosegnu onu žarko žutu koju volimo.

Ako ste kupili već zrele banane, ali nikako da ih pojedete, možete ih brzo iskoristiti za izradu nekog kolača ili ukusnih smoothieja. Međutim možete im i produljiti rok trajanja jednim jednostavnim trikom!

Spomenuli smo plin etilen zbog kojeg banane dozrijevaju. On dolazi iz stabljika, što znači da te stabljike možete omotati plastičnom folijom ili aluminijskom folijom kako biste usporili proces oslobađanja etilena i sazrijevanja voća.

Uzmite aluminijsku foliju i zamotajte im peteljku, odnosno vrh. Možete ih zamotati sve zajedno, a još bolji učinak bit će ako zamotate svaku posebnu. Nakon toga ih stavite u hladnjak - na sobnoj temperaturi brže truhnu.

Banane će ovom metodom trajati i do sedam dana, a ako ne možete pojesti cijelu, a već ste uklonili koru postoji trik i za to: umočite je lagano u limunov sok, stavite u zdjelicu s poklopcem i spremite u frižider. Osim što im produljujete rok trajanja, banane navodno imaju puno bolji okus kada stoje zamotane u foliju.

Pogledajte VIDEO:

Pročitajte više: Top 6 namirnica s visokim udjelom energije koji će vam pomoći da „prođete“ dan

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)