Odermat osvaja Super-G iz Wengena, Mayer treći

Odermat osvaja Super-G iz Wengena, Mayer treći
Foto: Screenshot/Eurosport

Švajcarac je savladao serijskog pobjednika Aleksandra Aamodta Kildea - Vincenta Kriechmayra na devetom mjestu nakon što je preživio infekciju Covidom

Wengen – Švajcarac Marko Odermat osvojio je svoj drugi Super-G ove zime na Svjetskom prvenstvu i tako barem privremeno svrgnuo Aleksandra Aamodta Kildea, koji je nedavno trijumfovao u igri. Norvežanin je u Wengenu zaostajao 0,23 sekunde, olimpijski šampion Matijas Majer 0,58 na trećem mestu. Nakon infekcije Covidom, vratio se, a Vincent Kriechmayr je bio deveti (+1,03).

Gornjoaustrijanac je bio malo ispred Daniela Danklmaiera (10. / +1.04), Maksa Franca (12. / 1.10) i Christiana Waldera (13. / +1.14). Mayer bi mogao biti zadovoljan mjestom na postolju na startu Lauberhorn trka. "Postoji nekoliko prolaza koje morate voziti do granice. Dobro sam napao i pazio da svuda održavam brzinu. To je nešto što mogu ponijeti sa sobom na spustu."

Još uvijek je upitno hoće li se Kriechmayr takmičiti u spustovima nakon propuštenih treninga. Nakon što su ga vlasti pustile ("Razumijem da vlasti ne prave nikakve izuzetke za mene"), stigao je u Wengen tek u srijedu u 23 sata. "Danas sam se dobro naspavao i osećao se dobro", rekao je svetski šampion. "Ne mogu reći da li je to bio maksimum, par puta sam izgubio trag. Drago mi je da mi je dozvoljeno da vozim. Bolje je trkati se nego sjediti kod kuće."

Švajcarac Carlo Janka ovog vikenda odlazi u penziju nakon spusta u Wengenu. Olimpijski šampion (2010) i svetski šampion (2009) u veleslalomu godinama se bori sa zdravstvenim problemima, posebno u predelu leđa. 35-godišnji pobjednik ukupnog Svjetskog kupa iz sezone 2009/10. nastupio je u svojoj posljednjoj trci Svjetskog kupa u martu prošle godine u Saalbach-Hinterglemmu, gdje je završio 24. u spustu.

Jankin palmares uključuje jedanaest pobeda u Svetskom kupu u četiri različite discipline. Bio je na podijumu 28 puta, 14 od ovih plasmana do marta 2010. Posljednji je bio među prva tri 7. marta 2020. kada je bio treći u spustu u Kvitfjell-u.

Poredak Super-G muškarci (5):

1. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 380 bodova

2. Marko Odermat (SUI) 319 bodova

3. Matijas Majer (AUT) 290 bodova

4. Vincent Kriechmayr (AUT) 239 bodova

5. Raphael Haaser (AUT) 150 bodova.

Pratite nas na Facebook-u

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori