Od njenog odlaska prošlo je tačno 60 godina: Smrt Marilyn Monroe i dalje je obavijena velom tajne

Marilyn Monroe

jedna od najpoznatijih i najtraženijih glumica
Foto: Guardian

U zlatno doba Hollywooda bila je jedna od najpoznatijih i najtraženijih glumica, a popularnost Marilyn Monroe ne jenjava ni danas, 60 godina nakon njezine smrti. Knjige, dokumentarci, biografski filmovi i dalje nemilice izlaze, a svima je cilj isti - otkriti pravu istinu o njezinoj smrti.
  
Njezine uloge u filmovima 'Muškarci više vole plavuše', 'Neki to vole vruće' ili 'Niagara' i dalje se prepričavaju. Baš kao i trenutak u kojem joj se u 'Sedam godina vjernosti' podigla bijela haljina.

Foto: Guardian

Njezina osobna rođendanska čestitka u kojoj je tadašnjem američkom predsjedniku Johnu F. Kennedyju otpjevala 'Happy Birthday' uzdrmala je mnoge odnose, a sve je i dalje toliko stvarno kao da nije prošlo tačno 60 godina otkako je Marilyn Monroe pronađena mrtva u svom domu u Los Angelesu.

Imala je tek 36 godina kada je utvrđena njezina smrt, tog 4. augusta 1962. godine, a mrtvozornik je ustvrdio da se predozirala tabletama za spavanje. Je li riječ o slučajnom predoziranju, samoubistvu ili, kako su mnogi špekulirali, o ubistvu, do danas nije poznato. Vjerojatno javnost nikada neće ni doznati pravu istinu. Norma Jeane Mortenson tu je informaciju ponijela sa sobom u grob.

Foto: Guardian

Pročitajte više Bernis Mirakl: Moja sestra Merilin Monro

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori