Liječenje parkinsonove bolesti na prirodan način

Zdravlje

Imao sam pozitivnih iskustva sa pacijentima koji boluju od Parkinsonove bolesti. Jedan od tih pacijenata je boravio kod nas u Centru. Za 14 dana imao je 30 % poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon 50 dana mogao je sam da hoda, vrši nuždu i oblači se. Na prvi razgovor je došao sa dva pratioca i šetalicom. Bio je težak čovek, oko 100 kg, a imao je i jake tremore i hronični zatvor. Pio je šaku lijekova koji su ga kočili i blokirali mu crijeva. Nakon dvije nedelje izbacio je 6 lijekova iz upotrebe. Kasnije je izbacio i ostale koje je pio.

Drugi pacijent je radio terapiju kući. Terapije u kućnim uslovima obično nisu toliko intenzivne, iz prostog razloga što većina ljudi „štedi“ sebe. Nakon 6 mjeseci doživio je oko 50% poboljšanja. To je izgleda za njega bilo dovoljno, jer je kasnije počeo malo da se opušta i vraća neke stare loše navike, nakon čega mu se stanje pogoršalo.

Sirova hrana je takođe ključ kod ove bolesti. Ako pijete puno lijekova, nemojte odmah prelaziti samo na sokove. Budite prvo na sirovoj ishrani dok ne osjetite poboljšanja i dok ne izbacite neke od lijekova. Uradite to postepeno. Druga bitna stvar jesu vježbe i masaže, kao i biljne formule za stimulaciju nerava i imuniteta.

Program

Odmah ostavite sve nervne otrove i obarače imuniteta: kafu, šećer, gazirana pića, alkohol.
Konzumirajte samo sirovu biljnu ishranu i sokove od povrća. Kada pređete na tečnu dijetu primenite je prema uputstvima iz poglavlja o ishrani. Svakako vam trebaju blender i sokovnik. Kupite ih.

Primjenjujte intenzivno čišćenje crijeva, biljnim formulama i klistiranjem. Opisano u poglavlju o čišćenju crijeva.
Iz nedelje u nedelju naizmenično primjenjujte čišćenje jetre i bubrega, prema uputstvima opisanim u poglavljima o čišćenju jetre i bubrega.

Vježbe i masaže

Drugi osnovni pokretač limfne tečnosti i cirkulacije jesu vježbe, istezanje i masaže tijela. Vježbe treba da budu prilagođene stanju, istezanje, vježbe disanja. Ležanje u krevetu je najgora opcija koja će zaustaviti cirkulaciju i nanijeti štetu. Potrebno je raditi vježbe istezanja, kružne pokrete ruku ili plivanje. To su uglavnom kružni pokreti koje prati i stiskanje dijelova tijela da bi se tjelesne tečnosti pomjerile i dovele do oboljelog dijela. Masaže i vježbe se rade svakodnevno uz povećavanje intenziteta i trajanja.

Hidroterapiju radite ako ste u stanju da sami uđete u kadu. U suprotnom sačekajte dok ne ojačate malo ili da vam neko intenzivno pomaže.

Dnevna terapija biljem:

Imuno tonik 4 x supena kašika

Tinktura Ehinacea 5 x 70 kapi

Tinktura Jetra-žuč 4 x 60 kapi

Tinktura Detoks 4 x kafena kašičica

Tinktura Cirkulacija 3 x 60 kapi sa malo vode

Tinktura Nervi 2 5 x kafena kašičica

Formula za Creva 1 x čajna kašičica sa sokom

Bijeli luk pojedite sa hranom bar 3 češnja dnevno.
Između korištenja različitih tinktura praviti pauzu 5 minuta ili više.
Koristiti inaktivisani kvasac sa sokovima jer sadrži kompleks B vitamina.
Alga spirulina je takođe odlična opcija kao dodatak sokovima i hrani.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Iz knjige "Programi prirodnog liječenja", - autor Milan Ivović

Buditezdravi.info

Pročitajte više: Rodiola kao lijek: Od stresa i depresije do koncentracije i pamćenja - Liječenje parkinsonove bolesti na prirodan način

Liječenje parkinsonove bolesti na prirodan način

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori