Objavljen novi režim saobraćaja kroz tunel Crnaja

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetuju češće pauze.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica kroz tunel Crnaja tokom dana u funkciji su obje trake.

Još večeras će saobraćaj biti obustavljen od 23 do 04.30 sati. Od sutra (01.07.) u vremenu od 20.00 do 05.00 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Pročitaj više: Narandžasti meteoalarm: Građani, ako ne morate, ne izlazite napolje

Pratite nas na facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori