Gradnja u staklu

Poseban doživljaj

Upotreba velikih staklenih stijena bez pragova i nadvoja tako da prostor do stropa bude otvoren, poseban je građevinski izazov – i kreira kuće sa sasvim posebnim šarmom. To se dobro vidi kod ove individualne kuće koja se nalazi u regiji Pijemont u provinciji Novara. Izgrađena je prema konceptu talijanskog arhitekte Paola Bertozzija i sadrži niz individualnih želja investitora.

Kuća se nalazi na velikom zemljištu i prostire se na dvije etaže. Prizemlje se sastoji od otvorenog dnevnog boravka s prozirnim staklenim površinama i intimnog spavaćeg dijela s kupaonicom i garderobom Na uskom gornjem katu smjestila se iznimno elegantna spavaonica, koja se kroz stakleni zabat nastavlja na terasu na ravnom krovu, a koja pruža pogled na zeleno okruženje.

Produženi ravni krov štiti i daje hlad staklenim površinama u prizemlju i vanjskoj terasi koja povezuje stambeni dio s dvorištem. Zatvoreni fasadni dijelovi predstavljaju kombinaciju raznih materijala poput lokalnog kamena, žbuke i drva.

Zidni su elementi izolirani materijalom od drvenih vlakna koji ne štiti samo od hladnoće nego jako dobro i od ljetne vrućine. Kuća se grije na ekološku dizalicu topline koja tijekom ljeta također i hladi.

IZVOR: Magazin HAUSBAU

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori