Nova sezona “Krune” fokusira se na mračni period kralja Charlesa, palača izrazila zabrinutost

Serija

Historijska drama "Kruna" koja prati život kraljice Elizabete jedno je od najpopularnijih Netflixovih ostvarenja, a nakon smrti kraljice njena gledanost uvećala se za čak 800 posto. Nova sezona donosi uvid u najveću kontroverzu porodice - Charlesov krah s Dianom, kao i aferu s Camillom.

Peta sezona popularne kraljevske drame originalnog naziva "The Crown" fokusirat će se na gorki brak, ali i razvod tadašnjeg princa i princeze od Walesa, te Charlesovu aferu sa Camillom, današnjom kraljicom suprugom.

Iako se neki vjerovatno to pitaju, smrt princeze Diane neće biti prikazana u spomenutoj sezoni.

Budućeg monarha utjelovljuje glumac Dominic West, dok će Elizabeth Debicki preuzeti ulogu pokojne princeze od Walesa. Snimke iz nove sezone, koja stiže 9. novembra, obožavatelji su po prvi put mogli vidjeti ovoga vikenda.

Trailer počinje glasom novinara koji govori: "Buckinghamska palača izdaje ovu saopćenje: 'Princ i princeza od Walesa se, nažalost, rastaju'".

Prikazuju se krupni planovi Charlesovih i Dianinih ruku, zatim lica, dok izvješća opisuju "pobunu u Britaniji nakon što je princ Charles ogolio svoju dušu naciji", ali i trenutke kada ga je "princeza od Walesa u tome nadmašila".

Na snimci se također čuje reporter koji je dešavanja između kraljevskog para nazvao "sveopćim ratom", dok im je brak srljao u propast.

I sam trailer izazvao je veliko interesovanje i reakcije publike, a prema pisanju stranih medija čini se da bi Buckinghamska palača, iz koje se "širi zabrinutost", mogla poduzeti korake kako bi zaštitila novog monarha.

Naime, vrijeme izlaska serije ne može biti gore za novog kralja, čija je popularnost porasla nakon zauzimanja prijestolja, jer će podsjetiti gledatelje na najmračnije godine njegovog života, kada je bio najomraženiji član kraljevske porodice.

Strani mediji prenose kako je viši kraljevski izvor seriju nazvao "izrabljivačkom", istaknuvši da Netflix "ne mari zbog kvarenja reputacije ljudi", pa čak ni samog ugleda kraljice.

"Ljudi zaboravljaju da su u središtu pozornosti stvarna ljudska bića i stvarni životi', rekao je izvor za The Telegraph.

Također, spomenuti medij navodi i da kraljevski suradnici vjeruju da će se kralj i njegova supruga moći "bolje suprotstaviti" prikazivanju samih sebe u seriji sada kada su preuzeli veće uloge.

Serija "Kruna" dospjela je u top 10 najboljih na Netflixu nakon kraljičine smrti. Snimanje je prekinuto na dan nakon smrti pokojne monarhinje, a kamere su ostale isključene i na dan njene sahrane.

Pročitajte više:Princ Harry je na internetu saznao da je kraljica Elizabeta preminula

Pratite nas na facebook akter.ba -

Nova sezona "Krune" fokusira se na mračni period kralja Charlesa, palača izrazila zabrinutost

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori