Antonijević o Bjelogrliću: Njemu je važno da ode na Sarajevo Film Festival, meni nije

Dragan Bjelogrlić pripada jednoj od najboljih generacija glumišta bivše Jugoslavije, koji je, nakon raspada bivše države, rado viđen gost u svim sredinama, zbog čega je ponekad nailazio i na kritike nacionalista u svojoj domovini Srbiji

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić u jutarnjim satima napao je Predraga Antonijevića zbog čega je davao izjavu u niškoj policisjkoj stanici, a navodno mu je određen pritvor do 48 sati.

Svjedoci kažu kako je Bjelogrlić u trenutku napada Antonijeviću govorio: "Kome ti dobacuješ", dok navodni svjedoci kažu da nisu čuli Antonijevića da dobacuje.

Za skoro sve srbijanske medije koji su Antonijevića pozvali za komentar, reditelj je i govorio. Naglasio je da je problem između njih nastao onda kada je Bjelogrlića optužio za korupciju, te je istakao da je Bjelogrlić protiv filma "Dara iz Jasenovca", kojeg je on režirao.

- I onda odatle velika mržnja prema meni, a poslije ovo za Jasenovac da ne pričam šta je sve doprlo do mene, i koje sve konkretne stvari imam kako je radio protiv filma. Njemu je važno da ode na sarajevski filmski festival, meni nije - kazao je Antonijević.

Podsjećamo da je Bjelogrlić boravio u Sarajevu proteklih dana zbog svjetske premijere filma "Toma", o legendarnom Tomi Zdravkoviću, koja je zatvorila ovogodišnje izdanje najveće filmske smotre u ovom dijelu Evrope.

Dragan Bjelogrlić je tokom svoje karijere odigrao brojne uloge, ali i režirao mnoga ostvarenja, bilo filmska ili TV. Jedan je od onih koji pripadaju jednoj od najboljih generacija glumišta bivše Jugoslavije, koji nakon raspada bivše države rado viđen gost u svim sredinama, zbog čega je ponekad nailazio i na kritike nacionalista u svojoj domovini Srbiji.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori