Njemačka: U Berlinu protest podrške Palestini

Protesti u Berlinu
U Berlinu protest podrške Palestini

Širom svijeta održani su protesti podrške palestinskom narodu, na koji izraleske snage posljednjih dana izvode intenzivne napade

U mnogim dijelovima svijeta nastavljeni su protesti protiv izraelskih napada na Al-Aksu i Palestince u istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu) i u Pojasu Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

U Berlinu protest podrške Palestini

Među evropskim gradovima u kojima su održani protesti, pored Madrida, Brisela i Londona, našao se i glavni grad Njemačke, Berlin.

Demonstranti su tom prilikom hodali ulicama Berlina ističući zastave Palestine, ali i Turske. Protestima su se pridružili ljudi svih starosnih grupa, a poduzete su i visoke mjere sigurnosti.

Isticani su i različiti transparenti uz poruke ”Sloboda Palestini“, ”Bojkot Izraela” i tome slično.

Palestinci u Al-Qudsu danima protestiraju zbog izraelskih racija i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha. Tenzije su eskalirale nakon što su izraelske snage 7. maja izvele napade na vjernike u kompleksu džamije Al-Aksa.

Izraelske snage od 10. maja izvode žestoke napade na blokirani Pojas Gaze. Do sada je u tim napadima ubijeno najmanje 139 Palestinaca, među kojima 39 djece i 22 žene. Ranjeno je najmanje 950 osoba.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori