Njemačka donirala Općoj bolnici lijek “Tocilizumab” u vrijednosti 20.000 KM

Iskrenu zahvalnost na ovom humanom gestu iskazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

Njemačka humanitarna organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), koja egzistira u BiH skoro tri decenije, osigurala je vrijednu donaciju lijekova za pacijente Covid odjela Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Kako kažu, radi se o lijeku pod nazivom "Tocilizumab“, koji se u bolničkim uslovima i pod usvojenim protokolima koristi za liječenje oboljelih od koronavirusa. Vrijednost donacije iznosi oko 20 hiljada KM.

Delegacija ove humanitarne organizacije u sastavu Elmir Bojadžić, regionalni direktor ASB za jugoistočnu Evropu, Adnan Jabučar, službenik za odnose s javnošću i Sanela Sorguč, administrativno-finansijska službenica , lijekove Tocilizumab su dostavili u bolničku apoteku s nadom da će pomoći izliječenju oboljelih pacijenata.

Kao znak solidarnosti u borbi s aktuelnom pandemijom za naredni period su najavili isporuku 50 hiljada zaštitnih maski za osoblje Covid odjela, za čiji rad su imali samo riječi hvale.

Iskrenu zahvalnost na ovom humanom gestu iskazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice. On je podsjetio da se u pandemiji, na dnevnoj bazi, troše velike količine lijekovi ali i zaštitna oprema, te da je ovakva pomoć dobro došla.

Izrazio je nadu da će nadležni osigurati neophodne vakcine, kako bi počela masovnija imunizacija naših građana koje je pozvao da se čuvaju i pridržavaju svih propisanih zaštitnih mjera.

Izvor: Klix.ba

Pročitaj više: Blago smanjenje broja pacijenata oboljelih od COVID-19 u Općoj bolnici u Sarajevu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori