Nizozemska vlada zadržala 14 ruskih jahti zbog sankcija

SANKCIJE RUSIMA

Nizozemska
14 ruskih jahti ukljucujuci 12 u izgradnji su zadržane u Nizozemska

Nizozemska: 12 jahti u izgradnji za ruske vlasnike "u ovom trenutku ne mogu biti isporučene zbog trenutnih izvoznih mjera"

Nizozemska vlada saopćila je u srijedu da je zadržala 14 jahti, uključujući 12 koje su bile u izgradnji, zbog sankcija Rusiji.

Ministarstvo vanjskih poslova poslalo je ove informacije u pismu parlamentu o provođenju sankcija nakon kritika da je Nizozemska zaostala za drugim evropskim zemljama u izvršenju i zapljenama.

Izgradnja jahti je značajna industrija u Nizozemskoj, a podaci Privredne komore pokazuju da su velike kompanije Heesen, Feadship, Damen Shipyards i Oceanco zajedno ostvarili prodaju od oko 1,5 milijardi eura u 2020. godini.

U pismu od srijede stoji da, iako nijedna "superjahta" nije usidrena na nizozemskim teritorijama, uključujući karipska ostrva poput St. Martena, 12 jahti u izgradnji za ruske vlasnike "u ovom trenutku ne mogu biti isporučene zbog trenutnih izvoznih mjera" i da se njihove vlasničke strukture istražuju.

Izvor: Avaz

U pismu od srijede stoji da, iako nijedna "superjahta" nije usidrena na nizozemskim teritorijama, uključujući karipska ostrva poput St. Martena, 12 jahti u izgradnji za ruske vlasnike "u ovom trenutku ne mogu biti isporučen. Zbog trenutnih izvoznih mjera" i da se njihove vlasničke strukture istražuju. U pismu od srijede stoji da, iako nijedna "superjahta" nije usidrena na nizozemskim teritorijama, uključujući karipska ostrva poput St. Martena. 12 jahti u izgradnji za ruske. Vlasnike "u ovom trenutku ne mogu bit. OIsporučene zbog trenutnih izvoznih mjera" i da se njihove vlasničke strukture istražuju.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori