RODITELJI GODINAMA TRAŽE SVOJU DJECU Nepoznata sudbina davno izgubljenih mališana

Priče o nestalim mačlišanima

Već godinama se o sudbini šestero maloljetnika ništa ne zna

Za svima su bile organizovane potrage, ali do sada ni apeli ni objave fotografija nisu dali rezultate.

Jedini koji još za njima tragaju su njihovi roditelji koji pokušavaju dobiti bilo kakvu vijest o nestalom djetetu.

Lopta na obali

Za devetogodišnjim Milošem Todorovićem, koji je nestao 7. novembra 2007. Godine dugo se tragalo. Dječak je tog dana u 9.30 sati izašao iz kuće u višegradskom naselju Jondža i otišao da se igra u obližnjem Sportskom centru Ušće.

Pretpostavlja se da je Miloš, trčeći za loptom, pao u rijeku, gdje je lopta i pronađena. Ronioci nisu pronašli tijelo dječaka u rijeci Drini, a očajni roditelji posumnjali su da je njihov mališan otet. U potrazi za Milošem, njegova fotografija postavljana je i na bilbordima.

Gimnazijalac Dragoljub Misimović (16) iz Bosanske Gradiške otišao je 2015. godine sa šestog časa bez ruksaka i jakne. Do porodice su stizale različite informacije, ali gimnazijalac nikad nije pronađen. Njegovi drugovi kazali su da su ga mučile loše ocjene iz dva predmeta, koje je namjeravao popraviti. Njegovi roditelji ponudili su prije nekoliko godina i kuću za informaciju o njihovom sinu, ali do sada nije bilo rezultata.

Nestanak Inge Perković iz Mostara prijavljen je u oktobru 2006. godine. Tada 16-godišnja Inga Perković iz sela Potok kod Livna krenula je u školu po knjižicu i nikad se nije vratila kući. Provjeravana su sva mjesta gdje se sumnjalo da bi Inga mogla biti, kao i dojave da je oteta, koje su stigle do policije. No, nikad nije nađena.

Vozio bicikl

Federalna uprava policije obnovila je prije nekoliko godina potragu za dječakom Darkom Stančevićem (1980), rođenim u Mostaru, koji je u decembru 1982. nestao u ovom gradu, kad je imao samo dvije godine.

Vozio se biciklom nedaleko od kuće na Rudniku. Baka, koja je čuvala dječaka, ušla je na trenutak u kuću i, kad se vratila, njega nije bilo. Prije nekoliko godina, pojavila se informacija da je dječak živ i da sada, kao odrastao čovjek, živi u Italiji, gdje ga je, navodno, usvojila italijanska porodica. Te informacije do danas nisu potvrđene.

Troipogodišnji Alen Bukva nestao je 2012. u Međeđi kod Višegrada. Dječak se igrao ispred kuće bez odjeće i obuće i od tada mu se gubi svaki trag. Majka Emina Bukva vjeruje da je njenog sina neko oteo i da je još živ.

Iako za njom nije raspisana zvanična potraga, godinama nema nikakvog traga ni Armini Kovač (15) iz Donjeg Vakufa, koja je u martu 2015. nestala nakon izlaska u grad s drugaricama. Pripadnici Policijske stanice Donji Vakuf pretraživali su korito i obalu Vrbasa, jer su u blizini rijeke pronađene i neke stvari nestale djevojčice. I pored opsežne potrage i dojava da je viđena u nekim gradovima, o njenoj sudbini ništa se ne zna.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)