Šokantno: Navijači presreli automobil sudije Topalovića i zapalili ga bakljama nakon utakmice u Mostaru

Navijači presreli automobil sudije Topalovića i zapalili ga bakljama nakon utakmice u Mostaru
Foto: Facebook

Nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gdje je prema prvim informacijama presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen, prenosi Klix.ba.

"U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf“, rečeno je za Klix.ba u Operativnom centru MUP-a HNK.

Podsjetimo, utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti zbog ulaska domaćih navijača na teren, te se nije nastavila.

Iako su, kako saznajemo, predstavnici policije tvrdili da mogu osigurati miran nastavak utakmice, iz Nogometnog saveza BiH navodno nije došla dozvola za nastavak susreta.

Delegat Dragomir Đajić iz Istočnog Sarajeva je navodno dobio instrukcije iz Saveza da se utakmica konačno prekine pa će ona najvjerovatnije biti registrovana rezultatom 3:0 u korist banjalučkog kluba koji je u trenutku prekida vodio 2:0.

Pročitaj više: Haos u Vrapčićima, prekinut meč Velež – Borac

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori