NASTAVNICA HISTORIJE SE ZALETJELA NA PIŠTOLJ DA SPASI SVOJE ĐAKE

Srbija

Dječak (13) koji je juče počinio zločin u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, imao je detaljno osmišljen plan, pravljen mjesec dana, u kom je razradio svaki segment zlodjela koji je počinio, od trenutka kada uđe u školu, do izlaza iz iste, a imao je i spisak žrtava.

Među nastradalima, nije bilo samo učenika škole, već mu je prva žrtva bio radnik obezbeđenja , na koga je pucao odmah pri ulazu u školu, a potom i nastavnica historije T. S., koja je u tom momentu držala čas.

Naime, učionica u kojoj su đaci imali čas historije je prvi kabinet kod ulaza, te su đaci i nastavnica odmah čuli pucnjavu koja se dogodila u holu, kada je napadnut prvo radnik obezbjeđenja, a potom i tri učenice. Nastavnica je, kako saznajemo, otvorila vrata da vidi šta se događa.

– Dječak sa pištoljem u ruci krenuo je i na nju. Ona je pokušala da ga spriječi i bukvalno je rukama krenula na pištolj, valjda u tim trenucima je htjela da zaustavi hice. Međutim, pogodio ju je u ruku i stomak – pričaju nam dobro upućeni izvori i dodaju:

– Nastavnica se ponjela herojski, htjela je da zaštiti đake, a taj njen potez je vjerovatno i spasio neku djecu. Pretpostavlja se da je nastavnica time što je stala na ulaz učionice i rukama krenula ka pištolju, kupila vrijeme učenicima da se sakriju i smanjila štetu.

Povrijeđena T. S. je kolima Hitne pomoći juče prevezena u Urgentni centar, gdje je primljena sa još troje svojih ranjenih učenika.

Direktor KCS dr Milika Ašanin rekao je jutros za medije da je troje od četvoro ranjenih koji su Urgentnom centru sasvim dobro, da su budni i da sa njima ljekari razgovaraju. Riječ je o dvoje učenika i nastavnici.

– Što se tiče četvrtog pacijenta, on je došao sa teškim, kompleksnim, prostrelnim povredama grdunog koša, vrata i kičme, imao je dvije operacije. On je bolje, budan je, ali moramo biti jako oprezni i kvalifikovati da je stanje kritično. Danas ćemo imati serije kontrolnih pregleda i snimaka da vidimo efekte operacija – rekao je dr Ašanin. (titox.net)

Pročitajte i ovo: Mladić iz Bihaća koji je prijetio masakrom od ranije poznat po vršenju krivičnih djela, roditelji mu policajci

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)