Naredna tri dana izmjena režima saobraćaja na lokalnom putu Butila – Mostarsko raskršće zbog deminiranja

Vijesti

Naredna tri dana izmjena režima saobraćaja na lokalnom putu Butila – Mostarsko raskršće zbog deminiranja
Foto: Vlada KS

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je Ministarstvu odbrane – Zajedničkom štabu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Operativnoj komandiOS BiH, Brigadi taktičke podrške iz Sarajeva privremenu izmjenu režima saobraćaja na lokalnoj saobraćajnici Butila – Mostarsko raskršće, u dužini ograde kasarne “Butila“, radi realizacije akcija deminiranja, u periodu od 27. oktobra do 30. novembra ove godine.

Deminiranje će se vršiti na lokaciji Kasarne “Butila – crpna stanica”, na području općine Novi Grad, na lokalnom put Butila – Mostarsko raskršće, svakim radnim danom u vremenu od 08:00 sati do 15:00 sati.

U navedenom vremenu smjenjivat će se polusatne obustave saobraćaja i desetominutna puštanja saobraćaja.

Deminiranje neće biti vršeno subotom, nedjeljom i praznicima.

Privremena obustava saobraćaja sastoji se od povremene obustave saobraćaja za sva vozila, osim za vozila javnog gradskog prevoza, vozila pod pratnjom, vatrogasna vozila i vozila hitne pomoći.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvođač radova deminiranja je dužan ispred i iza mjesta izvođenja radova, odnosno na raskrsnicama, postaviti zakonom propisane znakove za označavanje radova na operaciji deminiranja, kao i znakove usmjeravanja saobraćaja na alternativne saobraćajnice.

Pročitajte više: Četverodnevna izmjena režima saobraćaja zbog radova u ulici Ćemerlina

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori