Nakon 10 godina vraća se grupa Feminnem: Predstavljali su BiH na Eurosongu

Muzika

Nakon 10 godina vraća se grupa Feminnem: Predstavljali su BiH na Eurosongu
Foto: EPA-EFE

Nakon 10 godina ponovno se okuplja grupa Feminnem koja je 2005. godine s pjesmom Call Me predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu.

Neda Parmać, Nika Antolos i Pamela Ramljak odlučile su ponovno nastupati zajedno. Na Instagramu su otvorile i zvanični profil grupe, a novošću su se pohvalile i na svojim privatnim profilima.

"Ekipa presretne smo, we are back!", napisala je Pamela. "Here we go", oglasila se i Neda u komentarima. Pamela je na Instagram Storyju dala naslutiti i da će biti novih pjesama.

2004. godine, nakon takmičenja Hrvatski idol, Pamela, Neda i Ivana Marić, koje su dogurale do same završnice, osnovale su Feminnem te objavile prvi hit singl Volim te, mrzim te.

2005. godine s pjesmom Call Me predstavljale su Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Pjesma je osvojila 14. mjesto u finalu i to je bio treći najbolji rezultat naše države do tog trenutka.

2007. godine su se prijavile i na Doru (Hrvatski izbor za pjesmu Evropvizije op. a.) pjesmom "Navika" i osvojile deveto mjesto. Krajem godine Ivana je odlučila napustiti Feminnem i započeti samostalnu karijeru, a Nedi i Pameli se pridružila Nikol Bulat koja je odabrana audicijom za treću članicu, piše Index

U novoj postavi su se 2009. ponovno prijavile na Doru s pjesmom Poljupci u boji i osvojile treće mjesto. Iste godine je Nikol zbog razmirica unutar tima napustila bend.

Bendu se u nastavku godine priključila Nika Antolos. Prvi singl koji su izdale u novoj postavi bila je pjesma Sve što ostaje koja je veoma brzo postala hit. 2010. godine pobjeđuju na Dori s pjesmom "Lako je sve". U finale Eurosonga se ipak nisu uspjele plasirati.

2012. godine su se razišle u prijateljskim odnosima te nisu zajedno nastupale. Sve do sada.

Pročitajte više: PRODATA MUZIKA DEJVIDA BOUVIJA: Kupovina vrijedna oko 220 miliona evra

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori