Najranije rođena beba ikada proslavila svoj prvi rođendan

Najranije rođena beba
Foto: Twitter

Prethodnih dana svoj prvi rođendan proslavila je najranije rođena beba ikada. Ovaj mališan težio je svega 500 grama i imao je 0 posto šanse za preživljavanjem. Ipak, našalio se sa svima i, iz novonastale situacije, izašao je kao pobjednik!

Richard Scott William Hutchinson rodio se čak pet mjeseci prerano. Tako je postao najranije rođena beba ikada koja je preživjela. Ovim priznanjem ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda. Zbog medicinskih komplikacija koje su prouzrokovale preuranjeni porod. Richard je došao na svijet u bolnici u Minneapolisu.

Beba rođena sa manje od pola kilograma pobijedila je 0 posto šanse za preživljavanje i proslavila svoj prvi rođendan, postavši najranije rođena beba ikad koja je preživjela, prema Guinnessovoj knjizi rekorda.

Richard je bio toliko malen da je mogao stati na dlan jedne ruke. Zbog pandemije koronavirusa, Richardovi roditelji nisu mogli biti sa njim kroz ovaj teški period. Nisu mogli spavati kod njega u bolnici, ali su im dolasci u posjetu bili dozvoljeni. Nažalost, niko od njegove šire porodice nije ga mogao posjetiti, rizikujući da ga možda nikada ne vide.

Ipak, došlo je do velikog preokreta. U decembru, prošle godine, Richard je mogao napokon kući. Proveo je u bolnici punih šest mjeseci!

Ne čini se stvarnim - kazala je Beth, dječakova majka te dodala: Još uvijek smo iznenađeni zbog toga. Ali sretni smo. To je način na koji možemo podijeliti njegovu priču kako bismo podigli svijest o preranim porođajima.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori