Najmlađi Konjičani dobili novo mjesto za sigurnu i bezbrižnu igru

Općina Konjic u srijedu je na svečan način obilježila završetak radova na uređenju dječjeg igrališta u naselju Luka.

Čin presijecanja vrpce novog dječjeg igrališta obavili su konjički načelnik Osman Ćatić i najmlađi polaznici vrtića u Konjicu.

Danas smo sretni i veseli. Hvala Općini Konjic što misli na nas – kazali su neki od mališana, koji su se na svečanosti organiziranoj u susret Međunarodna sedmica djeteta, zahvalnost izrazili pjesmom i plesom.

Građani Konjica svih generacija s oduševljenjem su dočekali otvaranje uređenog igrališta u naselju Luka te obnovu igrališta i u naseljima Trešanica, Orašje i Kolonija.

– Nešto najljepše što se moglo učiniti u ovom gradu su igrališta, zbog toga sam sretan. Ovaj dan je za mene praznik i hvala načelniku Ćatiću i Općini Konjic na ispunjenom obećanju djeci za Dan općine – kazalo je Ibrahim Halilović stanovnik naselja Luka koji je na otvaranje došao s unukom Tajrom koja je ovom prilikom poručila svima da čuvaju igrališta.

Ovim aktivnostima Općina je djeci Konjica omogućila mjesto za sigurnu i bezbrižnu igru, a svim stanovnicima više parkova i čistog zraka za zdrav život, što će se činiti i u budućnosti, priopćili su organizatori.

Na svečanosti su nastupili mališani iz vrtića Happy kids, Odreda izviđača Neretva Konjic i Osnovne muzičke škole Rezonanca.

Izvor: FENA

Pročitajte više: Titov bunker u Konjicu – Misteriozna građevina bivše Jugoslavije

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori