Najbolji način sušenja kose zrakom za svaku vrstu kose

Najbolji način sušenja kose zrakom za svaku vrstu kose
Foto: COURTESY IMAGE/KHADIJA HORTON

Umjesto da se borite protiv svoje prirodne teksture, poboljšajte je i prigrlite! Četiri slavna stilista poslužili smo se za njihove vrhunske savjete o tome kako ukloniti alate i osušiti kosu na zraku.

Valovita

Bez male pomoći, valovi se mogu osušiti jednostrani ili nejasni. Da biste istjerali te valove, isprobajte ovu tehniku ​​poznate frizerke Bridget Brager (i upotrijebite donji pametni kôd za video tehniku!): Rastresite pjenu kroz vlažne niti i kosu. Stavite stari svileni šal preko vrha glave, s krajevima prema dolje uz uši. Osigurajte šal na tjemenu kopčom za kosu. Radeći dalje od lica, omotajte dijelove kose oko marame, skupljajući kosu dok idete. Učvrstite krajeve šrafom. "Ova metoda vam omogućuje da kontrolirate svoj krajnji rezultat-zamotajte kosu čvršće za više uvijanja ili opuštenije za razvučeni val", kaže Brager. Sačekajte da se kosa osuši (možete čak i spavati na njoj) da se otkopča.

Ako imate kraće pramenove, "pročešljajte pjenu veličine golf loptice kroz vlažnu kosu. Počevši od sljepoočnice, vodoravno uvucite kopču od pačjeg kopča, povlačeći pramenove s linije kose za oko pola centimetra. Uhvatite drugu kopču, pomaknite palac dolje i ponovite. Nastavite niz kosu ”, savjetuje Brager. Ostavite da se osuši.

Ravno

"Ravna kosa sjajno je platno za igru", kaže Lacy Redway, frizerka poznatih ličnosti i Unilever-ova globalna ambasadorka brenda za njegu kose. Za savijanje uokvirivanja lica, "nanesite regenerator na vlažnu kosu, kosu uvijte u punđu, a zatim pomoću gume pričvrstite dok se osuši na zraku." Scrunchie manipulira oblikom vaše niti bez stvaranja neželjenih pregiba. Što je zavoj jači, valovi su izraženiji. Ako se za dodatni volumen obično oslanjate na sušilo za kosu ili uvijač za kosu, umjesto toga isprobajte ovaj trik bez zagrijavanja: "Labavo razdjeljite kosu osušenu ručnikom na suprotnoj strani vašeg prirodnog dijela; pričvrstite je kopčom. Kad se osuši, uklonite isječak, okrenite se natrag na svoj prirodni dio i masirajte korijenje kako biste dobili mnogo više volumena ", kaže Brager.

Kovrdžava 1

"Pripremni rad koji uložite u svoje kovrče poboljšat će ukupne rezultate nakon što se kosa osuši", kaže Redway. Potražite formule šampona i regeneratora bez sulfata koji će štititi i ugoditi. Da biste dodali definiciju, neka vam krema za kovrče bude pri ruci. "Umasirajte ga u svoje uvojke prije nego ih pustite da se osuše na zraku. Omotajte uvojke oko prstiju kako biste lakše oblikovali uzorak uvijanja", savjetuje Redway.

Da biste ubrzali vrijeme sušenja nakon nanošenja proizvoda, upotrijebite ručnik od mikrovlakana (radi i stara pamučna majica) i nagrizite do tjemena. Ne samo da se ova gruda skuplja, već i izvlači višak vode bez stvaranja nejasnoća.

Kovrdžava 2

Ključ za definirane, prekrasne zavojnice je vlaga, vlaga, vlaga. Pravilno hidratizirana kosa počinje na dan pranja: Nakon što nanesete svoje kovrče u regenerator, rastavite ih prstima prije ispiranja. U danima kada nemate vremena za uvijanje ili pletenje, odsecite kosu (ovo osigurava da svaki pramen dobije piće) i počnite da nanosite svoju omiljenu kremu za kovrče ili regenerator koji se ne ostavlja-sada nije vreme za škrtost-onda neka suhi zrak. Ako neka područja izgledaju ravno, omotajte pramenove oko prsta kako biste poboljšali njihov oblik. Radi lakšeg načina dodavanja dodatnog sjaja, Redway predlaže upotrebu isječaka na korijenima za povećanje volumena dok se kosa suši. "Kad se osuši, nježno otvorite uvojku prstima kako biste potaknuli volumen i poskakivali", preporučuje Brager. Profesionalni savjet: U hodu napunite bočicu s raspršivačem s vodom i maglom. Mokra kosa upija proizvod mnogo brže nego suha.

Pratite nas na Facebook-u

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)