Istraga ubistva policijskog načelnika iz Prijedora nije gotova, najavljeno još hapšenja

Istraga još nije završena

Direktor Policije RS-a Siniša Kostrešević kaže da istraga ubistva policijskog načelnika iz Prijedora Radenka Bašića nije završena hapšenjem ubice, nalogodavaca i pomagača, nego se širi.

Poručio je da će biti privedeni svi koji su imali "dilove" sa uhapšenom grupom.

"Bile te osobe iz kriminalnog miljea ili iz naših redova, biće privedeni", rekao je Kostrešević za beogradske Večernje novosti.

Dodao je da se istražuju svi mogući motivi i radnje koje su dovele do zločina. A ukazao je i na to da je organizovana kriminalna grupa, koja je likvidirala Bašića, bila povezana i sa regionalnim kriminalcima.

Kostrešević je rekao da policija mora imati kontakte sa kriminalcima. Ali da se moraju znati pravila, zbog čega će sada svi biti pod lupom.

"Još ne mogu da povjerujem da je nekome palo na pamet da ubije policajca. Toliki nivo drskosti nije mi jasan. Možda ubica i naručilac tek sada, kada su u zatvoru, postaju svjesni šta su uradili", rekao je Kostrešević.

Podsjećamo, Aleksandar Miljatović uhapšen je prošle sedmice zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Njemu je određen pritvor, kao i njegovom kumu i pomagaču Igoru Repajiću.

Tokom ispitivanja u policiji Miljatović je priznao da je 21. marta u prijedorskom naselju Pećani ubio Bašića.

A da je ubistvo naručio Dalibor Railić zvani Dugi.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori