Na plaži u Makarskoj zabranjen unos sendviča, sokova…

POBUNA KUPAČA

Na plaži u Makarskoj zabranjen unos sendviča, sokova...
Foto: Oslobođenje

Na Redditu je objavljena fotografija ploče ispred jedne plaže u Makarskoj, na kojoj su istaknute brojne zabrane.

Između ostalog, navedeno je da kupači na toj plaži ne smiju ponijeti svoj sendvič ili sok, ležaljku i suncobran.

Mnogi su u komentarima izrazili nezadovoljstvo ovim zabranama.

Navodi se da je koncesionar Hoteli Makarska i da se tabla odnosi na pravila ponašanja na plaži, ispod koje slijedi popis svega što nije dozvoljeno, napisano na hrvatskom i engleskom jeziku.

Foto: SLOBODNA DALMACIJA

Brojni komentari ne čude jer građani imaju loša iskustva sa uzurpacijom pomorskog dobra, kao što je primjer uvale Vruja gdje je nedavno održan protest jer je pomorsko dobro javno dobro i niko mu ga ne smije oduzeti. građana.

"Uvidom u dostavljenu fotografiju utvrdili smo da je na info tabli kao koncesionar navedeno preduzeće Hoteli Makarska. U oktobru 2020. godine izmijenjena je Odluka o davanju koncesije i koncesionar je firma Imperial Riviera. Očigledno se radi o postavljenoj ploči. od strane prethodne firme, koja nam je nepoznata.iz nekog razloga nije uklonjena.Odmah po prijemu ove fotografije zatražili smo hitno uklanjanje natpisa od kompanije Imperial Riviera.Prema informacijama kojima raspolažemo uklanjanje je u tijeku", rekla je za Slobodnu Dalmaciju Matea Dorčić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori