Pozajmio motor, a zatim je zbog brzine poginula njegova devojka (23)!

Između Moravice i Bačkog Sokolca, izletjeli su prije krivine i motocikl je skliznuo u kanal

Na putu Stara Moravica – Bačka Topola dogodila se teška saobraćajna nesreća. U njoj je na mjestu suvozača na motoru smrtonosnim povredama podlegla Katrin T. (23) iz Stare Moravice.

Nesreća sa tragičnim ishodom dogodila se u nedelju, oko 12. 30 sati, kada je vozač motora „kavasaki“ G. Đ., takođe iz Stare Moravice, star 29 godina, sletio motociklom sa puta. Između Moravice i Bačkog Sokolca, izletjeli su ispred krivine i motocikl je skliznuo u njivu i kanal. Djevojka je zbog teških povreda i pored toga što su ljekari učinili sve da je spasu u subotičkoj Opštoj bolnici, nažalost, preminula.

„Blicu“ je potvrđeno u Policijskoj upravi Subotica i Višem javnom tužilaštvu da je do nesreće došlo najverovatnije zbog neprilagođene brzine tokom vožnje i da je vozač izgubio kontrolu nad motorom. Prema nezvaničnim informacijama, vozač nema teške povrede i nije bio pod dejstvom alkohola, i on i nastradala devojka su imali zaštitne kacige.

Mladiću koji je vozio motor je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, kako se saznaje, u utorak biti doveden u Više javno tužilaštvo u Subotici na saslušanje. Mladić nije imao adekvatnu vozačku dozvolu za kategoriju motocikla koji je vozio, a postupak koji će se voditi protiv njega se vodi kao teško delo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

U Staroj Moravici je zavladala velika tuga i muk. Mještani nerado potvrđuju da je devojka koja je poginula iz njihovog mesta. Teško im je što se to dogodilo.

– Katrin je iz Stare Moravice, a mladić koji je vozio je takođe odavde, ali mu je otac iz Pačira. Njegovi roditelji su razvedeni, a njeni su velika skladna porodica. Koliko znam, mladić je radio u Mađarskoj, a sa Katrin je dugogodišnji prijatelj, ali sada čujem da su nedavno počeli da se zabavljaju. Zajedno su išli na folklor. U šoku smo i ne želimo zbog njene porodice ništa da komentarišemo. Zamislite kolika ih je tuga snašla – kaže žena iz Stara Moravice koja poznaje obje porodice.

Porodični prijatelj poginule Katrin u telefonskom razgovoru “ kaže da je devojka iz veoma ugledne i cjenjene familije u Staroj Moravici.

– Imaju troje djece, divni su ljudi, veoma ugledna familija. Svi ih poštuju. A Katrin je uvek bila dobro djete i prerasla je u dobru i vrjednu djevojku. Velika tuga je sada kod nas u Moravici zbog njene smrti. Završila je učiteljski fakultet. Bila je zaposlena, radila je u „Sili“ u Staroj Moravici. Poznavala je dugo mladića koji je vozio motor, mislim da su išli zajedno na folklor u Kulturno–umjetničko društvo „Adi Endre“ – sa velikom tugom priča čovjek koji je poznavao lično Ketrin.

Za „Blic“ kaže da mu nije jasno kako je došlo do nesreće, ali da je dionica puta gde je Katrin stradala i ranije odnosila živote.

IZVOR: BLIC

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori