Na Jahorini kapaciteti skoro popunjeni iako je skijaška sezona tek počela

Jahorina popunjena

Zimska sezona na većini planinskih ljepotica u Bosni i Hercegovini počela je ove sedmice, a iako je tek početak sezone, na pojedinim planinama kapaciteti su skoro popunjeni.

U Olimpijsku centru Jahorina sezone skijanja počela je u srijedu, 1. decembra, a od petka, 3. decembra pušteno je i noćno skijanje.

Jahorina već tradicionalno privlači brojne ljubitelje zimskih sportova kako iz zemlje, tako i iz regiona. A zbog čega su na ovoj planini hotelski kapaciteti već skoro popunjeni.

Prema podacima servisa Booking - 6. i 7. decembra, iako je početak radne sedmice, kapaciteti na Jahorini su popunjeni 92 posto. A ista situacija je i do kraja radne sedmice kada popunjenost dostiže 93 posto. Za sljedeći vikend popunjenost hotelski kapaciteta je 87 posto, ali porast je evidentan.

Jahorina je spremno dočekala novu zimsku sezonu, a padavine koje su zabilježene tokom sedmice olakšale su pripremu staza. U novu skijašku sezonu, Olimpijski centar Jahorina ulazi sa pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat.

Osim ski kapaciteta, Jahorina mnoge privlači i zbog gastro ponuda odnosno "Ćevap fest". Ali i brojnih koncerta regionalnih pjevača koji su zakazani za predstojeći period.

Zimske čarolije u novogodišnjoj noći dobijaju potpuno novu dimenziju, stoga se mnogi odlučuju da najluđu noć provedu na planini. Online servis za rezervacije hotelskog smještaja Booking.com u periodu od 30. decembra do 2. januara 2022. godine nema dostupnih kapaciteta na Jahorini. Što dovodi do zaključka da su oni već popunjeni.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)