Muzičko takmičenje “Glas Zemana” održano u Novom Pazaru

U sklopu World Music Fest Zeman sinoć je održano takmičenje u izvođenju tradicionalne muzike Balkana pod nazivom "Glas Zemana". Deset finalista, prethodno izabranih putem konkursa, takmičit će se za vrijedne novčane nagrade.

U protekla tri koncertna dana, publika je imala priliku uživati u izvedbama turskog ansambla Istanbul Kolektif. Izveli su muziku Anadolije i Istočnog Balkana, kombinujući je na jedinstven način. Više od 90 minuta, koliko je trajao koncert, publika je uživala i aktivno učestvovala u izvedbama.

Beogradski umjetnik Marko Louis je 28. jula prvi put nastupao u Novom Pazaru. Njegov jedinstveni muzički stil kombinuje elemente jazza, modernog zvuka i domaćeg etna. Interakcija publike i benda ni tu večer nije izostala, a Marko Louis je odmah nakon koncerta izjavio da toliko pozitivne energije, odavno nije osjetio.

"Sretan sam što me novopazarska publika ovako dočekala i iskreno se nadam da ćemo se uskoro ponovo družiti. Zahvalio bih organizatorima World Music Fest Zeman što su mi omogućili da osjetim ovu sreću", izjavio je.

Festivalu se sinoć pridružila internacionalna grupa sa adresom u Španiji, Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Svjetski poznat sastav sa decenijskim iskustvom u izvođenju Balkanske muzike. Ivan Kovačević, član benda navodi da su sa scene otišli punog srca i da će ovaj koncert dugo pamtiti. Izveli su muziku svih zemalja Balkana,što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom i nekoliko puta ih vraćala na scenu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori