MURPHY: SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE ĆE ŠTITITI BOSNU I HERCEGOVINU

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država

Bečirević i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Michael MURPHY
Bečirević i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Michael

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Michaelom Murphyem o aktuelnoj situaciji u BiH.

Ambasador Michael Murphy je poručio da će Sjedinjene Američke Države štititi Bosnu i Hercegovinu i osigurati da se održe njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter. Ukazao je na važnost postojanja funkcionalnih, efikasnih i odgovornih državnih institucija u Bosni i Hercegovini – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Dodaje se da su se Bećirović i Murphy saglasili da će Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Američke Države braniti Dejtonski mirovni sporazum.

Ambasador Murphy je ponovio da nijedan entitet ili bilo koja druga administrativna jedinica nižeg nivoa nema pravo na otcjepljenje ili ujedinjenje s drugom državom – navodi se u saopćenju.

Bećirović je zahvalio za podršku SAD BiH na euroatlantskom putu. Tokom razgovora Bećirović je istaknuo neupitnu opredijeljenost BiH za postizanje punopravnog članstva BiH u Evropskoj uniji i NATO-u.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti