MUP KS o nesreći na Skenderiji: Ko je vozio Porsche Cayenne

Pronađeno vozilo

Ko je vozio Porsche Cayenne
Foto: Radio Sarajevo

Sarajevski policajci pronašli su vozilo koje je udarilo pješaka, a potom se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Kako su saopćili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, riječ je o vozilu Porsche Cayennu. Vozilo je pronađeno u ulici Za beglukom u starom dijelu Sarajeva.

Međutim, i dalje je nepoznato ko je upravljao vozilom u trenutku nesreće.

Podsjetimo, nesreća se dogodila jučer u 13.40 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V. J. (20) iz Zenice.

"Nepoznati vozač se vozilom udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći. U nesreće teške povrede je zadobio pješak V. J., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju", saopćili su iz MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

"Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača", navedeno je u saopćenju MUP-a KS. (Radio Sarajevo)

Pročitajte više: Stravična nesreća u tunelu kod Maglaja: U sudaru kamiona i motocikla poginula jedna osoba

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori