Mostarski aerodrom ove godine očekuje značajan pomak

Biznis

U sklopu 23. međunarodnog sajma gospodarstva održana je konferencija “Zračna luka Mostar – generator razvoja Mostara i Hercegovine”, na kojoj je, među ostalim, istaknuto kako će se već ove godine napravit ozbiljan pomak kada je u pitanju mostarski aerodrom.

Na konferenciji su govorili gradonačelnik Mostara Mario Kordić, pomoćnik federalnog ministra za izgradnju, upravljanje i razvoj aerodroma, avioinfrastrukture i avioprijevoznike Amadeo Mandić, direktor BHANSA-e Davorin Primorac i direktor kompanije G-tour Međugorje Davor Ljubić.

Gradonačelnik Kordić istaknuo je kako je u proteklih godinu dana puno urađeno, da se može reći “kako smo tik pred uspjehom” i kako će se već ove godine napraviti ozbiljan pomak kada je Zračna luka Mostar u pitanju, saopćeno je iz Grada Mostara.

Izaslanik federalnog ministra prometa i komunikacija Amadeo Mandić naglasio je da će to ministarstvo nastaviti s ulaganjima u aerodrome i subvencioniranje novih aviolinija.

Prema riječima direktora Zračne luke Mostar Ivana Ljubića cilj je ove godine oživjeti poslovanje i vratiti dio tržišta koji je bio izgubljen zbog pandemije koronavirusa. Izrazio je nadu kako će predstavnici svih nivoa vlasti pomoći razvoju mostarskog aerodroma kao generatora razvoja Mostara i Hercegovine.

Direktor BHANSA-e Davorin Primorac naveo je kako je za razvoj Zračne luke Mostar ključno uspostaviti strateško partnerstvo s niskotarifnom aviokompanijom, te da bi tada ovaj aerodrom u veoma kratkom roku ostvario svoj maksimalni kapacitet, a to je 150 hiljada putnika u jednoj godini.

Direktor kompanije G-tour Međugorje Davor Ljubić kazao je kako je 2022. godina godina povratka za turistički sektor, ta da Mostar i Hercegovina mogu iskoristiti činjenicu da Hrvatska iduće godine ulazi u Schengen.

Prema njegovim riječima, turistički djelatnici spremni su za pokretanje turističkog razvoja, ali potrebna im je pomoć predstavnika vlasti za realizaciju novih projekata. (Biznisinfo.ba)

Pročitajte više: Mostar: Na ljeto letovi za Diseldorf, u planu i druge destinacije

Pratite nas na Facebook akter.ba - Mostarski aerodrom ove godine očekuje značajan pomak

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori