Mirnesa, koja je ukrala milion eura u Stuttgartu: “Ona je najtraženiji kriminalac u Njemačkoj”

Pljačka

Njemački Bild ponovo piše o Mirnesi S. iz Busovače koja je navodno ukrala milion eura u Stuttgartu.

Bild je otkrio da se njen stan nalazio na trećem spratu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Cannstattu. Odatle je samo 250 metara do glavnog ulaza Državnog ureda kriminalističke policije.

Ona je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Stuttgartu, ukrala milion eura. Stavila je novac u crnu torbu i nestala.

Kako prenosi Bild, jedno je sigurno: novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, već je čitavu sumu ukrala odjednom. Daljom istragom će biti utvrđeno kako je to izvela, te da li je imala pomagača “iznutra”.

Danas je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu.

Na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorke: "Vaš profilni cilindar je zamenjen! Pravi ključevi su kod policije."

Bild saznaje da se Mirnesa u ovaj stan uselila u ljeto 2021. godine, a njena komšinica je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorica ekspoziture i da radi od podneva do navečer.

Izvor: Bild

Portparol policije izjavio je da su dobili brojne dojave o Mirnesi.

”Da. Dobili smo zaista dosta dojava. Veliki broj baš tokom Božića. Ali, očigledno da je riječ o starim saznanjima i informacijama jer je ona i dalje na slobodi. Očigledno joj nismo uspjeli ući u trag", rekao je.

Prodavačica u pekari je za dotičnu rekla da je "živjela vrlo povučeno."

"Samo sam je ponekad viđala kako šeta sa svojim zgodnim partnerom i psom", dodala je.

Njemački mediji su, tragajući za dokazima, shvatili da njeni prijatelji na društvenim mrežama slave Mirnesim poduhvat i ismijavaju policiju.

"Ona je najtraženiji kriminalac u Njemačkoj. Njeni prijatelji slave zlu plavušu Mirnesu S.", piše Bild.

Povezane vijesti: Fotogalerija: Ovo je Miki iz BiH koja je osumnjičena za krađu milion eura

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori