Minder politika: Bisera Turković na primopredaji imama u Americi, ulaz 20 dolara

ŠEF DIPLOMATIJE

Kako stoji u najavi događaja, ulaznica za manifestaciju dobrodošlice novom imamu koštat će 20 dolara

U organizaciji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, za 4. decembar najavljen je ispraćaj u penziju imama Ismeta ef. Zejnelovića. Te doček novom imamu Senadu ef. Šehiću u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Kako stoji u zvaničnoj najavi događaja, prisustvovat će Bisera Turković (SDA). Te ministrica vanjskih poslova BiH, Edin Ramić (SDA), ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Armin Muzaferija, pjevač iz Visokog. A domaćin ovog događaja je Sabahudin ef. Ćeman, muftija IZ Bošnjaka Sjeverne Amerike. 

- Taj događaj je organiziran u okviru manifestacije "Domovino, uz tebe smo" povodom Dana državnosti BiH - kazao je Armin Muzaferija. 

Kako stoji u najavi događaja, ulaznica za manifestaciju dobrodošlice novom imamu koštat će 20 dolara. Ne umanjujući značaj dolaska novog imama za Bošnjake tamošnje Islamske zajednice. Nameće se pitanje da li je primopredaja vjerskih službenika posao šefa diplomatije?

I dok ministri vanjskih poslova iz regiona putuju po svjetskim samitima, sastaju sa liderima radeći najbolje za svoju zemlju, Turkovićka sijeli po Americi i provodi minder politiku. 

Tako je Bosna i Hercegovina jedina u regiji zapadnog Balkana koja neće učestvovati na Samitu za demokratiju 9. i 10. decembra. A koji organizira Ministarstvo vanjskih poslova SAD. 

Na listi nisu ni Rusija ni Kina.

Na upit novinara BHRT-a zašto BiH ne učestvuje - da li je riječ o odluci same države ili ipak odluci SAD, iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine kao i Ministarstva vanjskih poslova nisu dobili obrazloženje.

Kao šefica diplomatije, Turkovićka je izostala sa mnogih važnih međunarodnih događaja što zbog svoje nezainteresiranosti, ali i zbog toga što je najvažnije diplomatske adrese ignoriraju.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori