Milanoviću prijeti do tri godine zatvora

Magazinović pozivam pravosuđe RH

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović pozvao je pravosuđe susjedne Republike Hrvatske da procesuiraju predsjednika te zemlje je, kako je naveo, krši Kazneni zakon.

Magazinović je na svom Facebooku objavio dio Kaznenog zakona Republike Hrvatske u kojem se navodi da će se kazniti onaj "tko javno odobrava, poriče ili znatno umanjuje kazneno djelo genocida, zločina agresije, zločina protiv čovječnosti ili ratnog zločina, usmjereno prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, podrijetla ili boje kože, na način koji je prikladan potaknuti nasilje ili mržnju protiv takve skupine ili pripadnika te skupine".

"Ovo je test za pravosuđe Republike Hrvatske čiji predsjednik Zoran Milanović javno krši Kazneni zakon. Hajde da vidimo da li su svi građani Hrvatske jednaki pred zakonom. Ipak se radi o članici EU. Zaprijećena kazna je tri godine zatvora", naveo je Magazinović.Pismo  / Majke Srebrenice pisale Milanoviću: Poštujte odluke države koju predstavljate

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović svojim izjavama ponovo ozbiljno narušava odnose Sarajeva i Zagreba. Po svemu sudeći smišljeno.

Podsjetimo, nastojeći objasniti svoje ranije izjave, Milanović je ponovio "da svaki genocid nije isti". Dodao je kako "gospoda iz Sarajeva, a to nije službeno Sarajevo već Baščaršija, pokušavaju od svog naroda napraviti žrtvu veću nego što jest i upravo oni licitiraju žrtvama".

Stavljajući na svoje tasove genocide u historiji svijeta, Milanović je kazao da nije negirao genocid u Srebrenici, "ali da postoje razlike u težini zločina, pa tako i u genocidima". Smatra da nisu isto Srebrenica i Jasenovac "jer ako je genocid u Srebrenici onda se mora naći novo ime za ono što su nacisti napravili Židovima u Drugom svjetskom ratu", prenio je N1.

Pratite nas na Facebook Akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)