MILANOVIĆ ISPROVOCIRAO FINSKU I ŠVEDSKU: Skandinavci bijesni na hrvatskog predsjednika!

Dobija sve ozbiljnije kritike

Hrvatski predsjednik dobija ozbiljne kritike

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je, po svemu sudeći, izazvao još jedan diplomatski skandal. Podsjetimo, Milanović je juče sugerisao da bi Hrvatska trebala blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH.

Visoki dužnosnici Finske i Švedske bijesni su zbog te izjave.

Juče je tako finski ministar vanjskih poslova Peka Havisto nazvao svog hrvatskog kolegu Gordana Grlića Radmana te izrazio svoju zabrinutost. A isto je za sutra najavila i švedska ministrica vanjskih poslova An Linde, neslužbeno saznaje „Index„.

Milanović je, podsjetimo, novinarima rekao da se o ulasku Finske i Švedske u NATO može razgovarati. Ali da smatra to „vrlo opasnom avanturom“. Predsjednik je rekao da formalno o ulasku tih zemalja u NATO ne može odlučiti sam, ali da smatra to „vrlo opasnim šarlatanstvom“.

– Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH, dok Amerikanci, Englezi, Nijemci, ako mogu i hoće, ne natjeraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića da promijene izborni zakon u idućih pola godine. I ne daju Hrvatima temeljna prava, sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO“, rekao je hrvatski predsjednik.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori