Mikaela Shiffrin oborila rekord: Pobjednica 83. utrke Svjetskog kupa

Skijanje

Mikaela oborila svjetski rekord
Mikaela Shiffrin

Amerikanka Mikaela Shiffrin slavi nakon pobjede u svojoj 83. utrci Svjetskog kupa u utorak u talijanskom Kronplatzu.

Nakon što je 8. januara izjednačila rekord pobjeda u Svjetskom kupu za žene (sa 82 pobjede, dostigla Lindsey Vonn), Mikaela Shiffrin rekla je kako se nada da će jednog dana opet tako dobro skijati utrku veleslaloma.

Bilo je potrebno samo 16 dana da američka zvijezda ponovi tu majstorsku izvedbu, a sada je sama najuspješnija skijašica Svjetskog kupa u alpskom skijanju svih vremena.

Mikaela Shiffrin u cilju

Shiffrin je dominirala veleslalomom u Kronplatzu u talijanskim Dolomitima u utorak, trijumfirajući za 0,45 sekundi kako bi nadmašila sunarodnjakinju Lindsey Vonn i postala prva žena koja je pobijedila u 83 utrke Svjetskog kupa.

27-godišnjakinja gotovo da nije znala kako reagirati nakon što je prešla liniju, nepomično je stajala u ciljnom prostoru prije nego što je napokon pogledala prema publici.

"Možda će mi trebati malo vremena da shvatim što da kažem", rekla je Shiffrin u svom prvom intervjuu nekoliko trenutaka nakon što je obarala rekord. – Ne znam što bih sad rekla."

Pobjednice

Završivši ispred Švicarke Lare Gut-Behrami i Talijanke Federice Brignone, Shiffrin je oborila rekord u svom petom pokušaju i svoj prvi u veleslalomu nakon gotovo promašaja u zadnja dva tjedna u slalomu (2.), spustu (4. i 7.) i super -G (7.).

Lare Gut-Behrami, Mikaela Shiffrin i Federice Brignone

Dok je Shiffrin ostvarila 51 pobjedu u slalomu, što je rekord za bilo koju alpsku skijašicu u bilo kojoj disciplini, također je osvojila 18 utrka Svjetskog kupa u veleslalomu, dvije manje od ženskog rekorda od 20 koji drži Švicarka Vreni Schneider.

Gut-Behrami, koja je tražila svoju 37. pobjedu u Svjetskom kupu i završila na svom 71. postolju, bila je prva koja je čestitala Shiffrin u ciljnom prostoru.

Kronplatzu

"Nevjerojatno je što ona radi, ona je nevjerojatna sportašica", rekla je Gut-Behrami.

Sa sadašnjim ženskim rekordom, Shiffrin je samo tri pobjede udaljena od izjednačavanja rekorda od 86 pobjeda u Svjetskom kupu, koji drži legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark.

Sjajna Mikaela u pobjedničkoj vožnji
Pobjednica nije znala kako reagirati nakon što je prešla liniju

A ako Mikaela zadrži ovaj tempo, taj rekord će ubrzo pasti.

Povezane vijesti: Mikaela Shiffrin i njena historijska 82. pobjeda

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori