Microsoft ažurira video pozive u Windows-u 11

Tehnologija

Microsoft ažurira video pozive u Windows-u 11
Foto: Screenshot/YouTube | Microsoft ažurira video pozive u Windows-u 11

Microsoft je otkrio neke funkcije širom sistema dizajnirane da poboljšaju virtuelne sastanke u operativnom sistemu Windows 11. Takođe, neke funkcije zavise od hardvera.

Funkcije uključuju automatsko kadriranje, koje će ponovo fokusirati kameru kada se krećete, fokus glasa, jasnoću glasa i zamućenje pozadine. 

Funkcija koju pokreće vještačka inteligencija, koja se zove kontakt očima, takođe bi mogla da učini da ljudi izgledaju prisutnije na sastancima.

U februaru je Microsoft počeo da testira funkciju titlova uživo u cijelom sistemu, koja bi mogla da pomogne gluvim i nagluvim osobama, kao i onima za koje se sastanak ne održava na njihovom maternjem jeziku.

Tehnologija generiše titlove za bilo koji audio sadržaj, uključujući zvuk sa mikrofona i audio zasnovan na vebu. 

Uključujući video platforme kao što su Twitch i YouTube.

Nadogradnje bi mogle izgledati poznato onima koji su proveli dosta vremena u aplikacijama za video pozive u posljednjih nekoliko godina. 

NVIDIA, Dolby, Zoom, Skype i Google Meet bavili su se problemima kao što su buka iz okoline i vizuelna pozadinska ometanja.

Sam Microsoft je najavio neke funkcije inteligentne kamere za Teams u septembru i radi na poboljšanju sastanaka u Teams-u. 

Integrisanje ovih funkcija na nivou OS-a učiniće virtuelne sastanke pristupačnijim i lakšim za korišćenje za više ljudi.

(Engadget)

Pročitajte više: Lažni ransomware napada WordPress web stranice

Pratite nas na facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)