Meteorolozi najavili promjenu vremena: Stiže naoblačenje i novi snijeg

Meteorolozi najavili promjenu vremena: Stiže naoblačenje i novi snijeg
Foto; Dž.K./RadioSarajevo

Jutros je pretežno oblačno u Hercegovini, Krajini, jugozapadu i dijelu centralne Bosne. U ostalim područjima je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -13; Bjelašnica -8; Jajce i Srebrenica -6; Doboj, Sarajevo, Tuzla i Zenica -5; Bijeljina, Bugojno i Sanski Most -4; Prijedor -3; Drvar i Ivan-sedlo -2; Banja Luka 0; Gradačac i Livno 1; Mostar 2; Trebinje 3; Bihać i Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 3hPa je veći od normalnog i opada.

Danas će jače naoblačenje u drugoj polovini dana usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Padom temperature zraka u večernjim satima i u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9°C.

Oblačno nebo usred dana u Sarajevu. U večernjim satima očekuje se kiša, koja bi tokom noći na petak prešla u snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA će se pogoršati tokom dana. Promena vremena će povećati poteškoće osetljivim ljudima. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, reume i bolova na mestu povrede, promene raspoloženja, nesanice. U noćnim satima dodatni problem će biti hlađenje. Preporučljivo je smanjiti aktivnosti i smanjiti aktivnosti na otvorenom.

Objavljena je prognoza za oba dana vikenda:

U petak, 21. januara 2022. godine, u jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru i istoku Hercegovine. Ujutro postepeno smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera u Bosni se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. C.

U subotu 22.01.2022. u Bosni oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno oblačno. Snijeg se prognozira u cijeloj Bosni, sjeveru i istoku Hercegovine. Snijeg može pasti i u nizinama. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -7 i -2 °C, na jugu zemlje do 2 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3 °C, na jugu zemlje do 8 °C.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju, 23. januara 2022. godine, pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se predviđa u cijeloj Bosni i sjevernoj Hercegovini. Snijeg može pasti i u nizinama. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 10°C. C, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite nas na Facebook-u

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori