Messijev režim ishrane: Evo koje namirnice naročito izbjegava…

Ishrana sportiste

Messi jedan je od najvećih igrača u historiji fudbala. S 32 godine, Messi i dalje uspijeva nizati uspjehe i ne čini se da će uskoro usporiti. On prkosi očekivanjima koja u fudbalu prirodno dolaze sa starenjem, a mnogi se pitaju kako.

Iako je većinom za njegov uspjeh zaslužan surov i urođen talenat, njegove sposobnosti uveliko zavise i od njegovog načina prehrane i vježbanja.

Legendarni nogometaš Lionel Messi godinama sarađuje sa italijanskim nutricionistom Guilianom Poserom kako bi uspio ostati u formi i sačuvati zdravlje. On je osmislilo režim ishrane, koji uključuje sve potrebne kvalitetne namirnice.

Naime, Messijeva ishrana sadrži maslinovo ulje, svježe voće i povrće, sjemenke, orašaste plodove i cjelovite žitarice. Dobar dio njegove ishrane sastoji se od sirove hrane, koja mu daje energiju.

"Šećer je najgora stvar za mišiće. Što se više kloni šećera, to bolje. Rafinirano brašno je također veliki problem zato što je danas teško pronaći kvalitetnu pšenicu", rekao je Poser za Mundo Derpotivo.

Messi izbjegava vještačke zaslađivače, prerađene ugljikohidrate, prženu hranu i alkohol. Kako bi bio siguran da dobija potrebnu dnevnu količinu proteina, konzumira do tri proteinska napitka.

Messijevo omiljeno jelo je piletina sa korjenastim povrćem, u koje spadaju mrkva, celer, peršin, rotkva itd. Ovo jelo je prepuno hranljivih sastojaka, odnosno proteina, vitamina i zdravih ugljikohidrata.

Nemasni proteini poput piletine odličan su način da u organizam unesete dovoljnu količinu aminokiselina, koje pomažu u oblikovanju mišićnog tkiva.

Pročitajte slične sadržaje: Jabuke: Ishrana i zdravstvene prednosti kraljice voća

Pratite nas na Facebook akter.ba - Messijev režim ishrane: Evo koje namirnice naročito izbjegava...

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori