Memić o snimcima s kuće Šerifa Konjevića: Hasan je lupao USB-om i govorio…

Slučaj Memić

Memić o snimcima s kuće Šerifa Konjevića
Foto: Radio Sarajevo

Hasan Dupovac je bez naloga izuzeo snimke s kuće Šerifa Konjevića i nije ih predao nikome, kazao je Muriz Memić, otac stradalog Dženana, za portal Radiosarajevo.ba nakon današnjeg ročišta u predmetu protiv Zijada Mutapa i drugih.

"Niko sad ne zna šta se desilo s tim snimcima s kuće Šerifa Konjevića. Šerif je, kao i svaki savjesni građanin, te snimke predao policiji, a na kraju su završili kod Hasana Dupovca koji ih nikada nikome nije proslijedio", priča Memić za portal Radiosarajevo.ba.

"Zaštićeni svjedok M-10 je rekao da je Hasan lupao USB-om po stolu i govorio 'ovdje je sve, ovdje je sve'. Treba i to uvezati jer se Hasan, znači, hvalio da je sve tu i da je kod njega", dodaje Memić.

U reakciji na izjave svjedoka Tarika Hošića, Vahidina Memića i Amela Serdarevića na današnjem ročištu, Memić podsjeća da je Sud tek krajem marta 2016. godine izdao naredbu da se ti snimci izuzmu, a Hasanu Dupovcu su navodno bili predati još 9. februara, odnosno dan nakon Dženanovog stradanja.

"Hasan je znao šta radi. Prema izjavama svjedoka, snimak je skinut.

Policajcu Serdareviću (Amel Serdarević op. a.) je rekao da ništa ne dira jer postoji procedura, pa kako je onda on smio dirati?", upitao se Memić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Sljedeće ročište u ovom predmetu zakazano je za 3. februar, a očekuje da se će, između ostalog, svjedočiti doktori iz hitne pomoći.

Pročitajte više: Muriz Memić objasnio zašto danas nije došao na ročište Zijadu Mutapu i ostalima

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori