MARINKO ROKVIĆ IZDAHNUO NA RUKAMA SUPRUGE: Nije htio da ide u bolnicu, želio je da umre kod kuće POTRESNO

NIJE ŽELIO U BOLNICU

Mnoge je iznenadilo to što je Marinko Rokvić iznenada preminuo, jer se nije znalo da je teško bolestan, što je bila njegova želja, koju je porodica poštovala do kraja.

U novembru 2020. pevač je hitno operisan, kako je tada saopšteno, zbog ciste u stomaku. Međutim, već tada je otkriveno da boluje od kancera pankreasa i da su prognoze za izlečenje loše.

Rokvić se borio i sa teškom bakterijom koju je zadobio tokom lečenja, što je pogoršalo njegovo zdravstveno stanje, a kasnije i sa metastazama. Od prvog trenutka bio je spreman za borbu i nije klonio duhom, navodi za Kurir izvor blizak porodici.

Povukao se iz javnosti

Marinko je primao hemoterapije, koje su u početku delovale. Polako je počeo da se vraća svakodnevnim aktivnostima i osećao se dobro. Nažalost, nije mogao da se vrati muzici i nastupima jer je posle nekoliko meseci od operacij. Dok su još trajali oporavak i lečenje, otkriveno da ima metastaze na drugim organima, pa je morao da se podvrgne novim, jačim hemoterapijama. Za to vreme nije ga uopšte bilo u javnosti, a samo dva puta kratko se oglasio u medijima.

- Ja sam preležao koronu, dobro sam prošao, nisam imao teške simptome. Medutim, posle korone mi se pojavila neka bakterija, koja mi je napala organizam. Nikako da prođe, mesecima se borim s njom. Nadam se da sad ide malo nabolje. Supruga je tu uz mene, sinovi takođe - naveo je pevač u poslednjem razgovoru sa novinarima.

Do poslednjeg trenutka

Supruga Slavica uz Rokvića je bila do samog kraja. Prema rečima našeg sagovornika, ona je negovala Marinka u njihovom porodičnom domu na Košutnjaku, gde je on i umro u subotu. Nije hteo da ga vode u bolnicu. Svestan da je teško oboleo i da mu se bliži kraj, izrazio je želju da umre kod kuće, što su njegovi najbliži ispoštovali. Slavica je, navodi naš izvor, sa suprugom bila neprestano sve dok nije izdahnuo, a s obzirom da je ona po struci zdravstveni radnik, Marinko je imao najbolju negu u najtežim momentima. Vreme sahrane folk pevača porodice će saopštite naknadno, kako su naveli u saopštenju.

Vučić dao čitulju Poslednji pozdrav prijatelju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od Marinka Rokvića oprostio se preko čitulja koje su objavljene u dve dnevne novine. - Poslednji pozdrav velikom prijatelju i dobrom čoveku. Aleksandar Vučić sa porodicom - piše u čitulji.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)