Marimo kuglice su HIT TREND u uređenju interijera!

U isto vrijeme bizarne ali predivne, jednostavne za održavanje, a žive čak preko 100 godina – riječ je o novom biljnom trendu u interijeru – neobične marimo lopticeBiljni terariji iz dana u dan su sve veći trend u interijeru. Pročitajte zašto se često koriste marimo moss loptice u izradi istih.

Marimo je  japanska riječ koja u prijevodu znači ‘kuglica morskih algi’. Iako izgledaju poput mahovine, one to nisu. To su čvrste alge koje zračeći iz središta rastu radijalno prema van brzinom puža, otprilike 5 milimetara godišnje.

LEGENDA O LJUBAVI

Iza Marimo loptica postoji predivna legenda i još jedan razlog više da vam se svide. Naime riječ je o dvoje ljubavnika koji su htjeli biti zajedno iako im je ljubav bila zabranjena. Zbog toga su skočili u vodu i utopili se, a nakon toga njihova srca postala su marimo loptice. Zbog te priče, marimo se često poklanja kao znak predanosti i ljubavi.

KAKO IH ODRŽAVATI?

Nekoliko jednostavnih smjernica- držati ih podalje od izravnog sunca, slaba do srednje neizravna svjetlost savršena je za njih. Od previše sunca marimo loptice mogu postati smeđe, a voda se može brzo zagrijati.

Mijenjajte vodu jednom u dvije sedmice (ljeti češće), sasvim je pogodna ona iz česme ali poželjno je da prvo odstoji 24 sata. Kad ih vadite, nježno ih stisnite kako bi vlaga izašla iz  njih te ih lagano kolutajte po dlanu kako bi se oblikovale u savršene kuglice. Staklo nježno očistite s običnom četkicom ukoliko je potrebno.

Marimo loptice savršene su da se sami okušate u izradi njihovog staništa. Treba vam staklena posuda, malo kamenčića ili pijeska, naravno voda- i nova dekoracija u interijeru je tu! Ukoliko ga imate, savršeno će se uklopiti i u akvarij s ribicama.

Izvor: trend51.net

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori