“Malo Gucci, malo Prada”: GPBiH zaplijenila veću količinu tekstilne robe na području Brčkog i Bijeljine

Granična policija

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične
Foto; Gpmaljevac.com

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine, 4. decembra 2021. godine na području Brčkog i Bijeljine, spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe zaštićenih robnih marki i njenu daljnju distribuciju na tržište BiH.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana BiH koji su na području Brčkog zatečeni u premještanju robe iz vozila, bh. nacionalnih oznaka, u privatni objekat, piše gpmaljevac.com.

U drugom, odvojenom slučaju, na području Bijeljine, pripadnici GPBiH su prilikom granične kontrole vozila, bh. nacionalnih oznaka, otkrili veću količinu odjevnih predmeta. Vozilom je upravljao državljanin BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi dežurnog sudije Suda BiH, trojica bh. državljana su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“ iz člana 215., a u vezi sa krivičnim djelom „krijumčarenje“ iz člana 214. Krivičnog zakona BiH.

U toku je daljnji rad na utvrđivanju porijekla te procjenjivanju tržišne vrijednosti otkrivene robe kao i dostavljanje izvještaja protiv osumnjičenih o počinjenim krivičnim djelima.

Pročitajte više: Policija mu zaplijenila Fiat, duguje za kazne 4. 200 KM

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori