AP interijeri: Uredite sobu za vaše mališane!

Uredite sobu za vaše mališane
Pronađite idealne dječje sobe

Izgled dječije sobe za svakog roditelja je veoma važan. Samim tim i njihovo uređenje je prilično izazovan zadatak, s obzirom da je riječ o prostoriji u kojoj mališani provode najviše vremena.

Moramo dodati da je ovo u isto vrijeme i veliki užitak za roditelje, posebno ako žele urediti sobu koju će zajedno koristiti i dječak i djevojčica.

Kako od dječje sobe napraviti idealno mjesto u kojem će se naši mališani osjećati ugodno i lijepo?

Kreativni tim AP interijera daje savjete koji vam mogu pomoći da što bolje, praktičnije i ljepše uredite ovu, veoma važnu prostoriju.

Sigurno je da ova prostorija treba odisati veselim bojama kako bi bila savršeno mjesto za igru, druženje i učenje.

S druge strane, pošto u njoj spavaju, uče i odmaraju, treba napraviti idealan balans između više funkcija dječje sobe.

Otkrili su nam da je izbor odgovarajućeg kreveta jedan od najvažnijih koraka u ovom procesu.

Svaka dječija soba treba imati udoban krevet koji je prilagođen uzrastu. Krevet za dijete mlađeg uzrasta obavezno mora imati ogradicu.

Naglasili su da je pored udobnosti, veoma bitna i praktičnost kreveta. Korisno je da kreveti imaju ladicu ispod za odlaganje posteljine ili drugih stvari. Ladica ispod kreveta također može imati i psihološki efekat kod djece. Naime, mlađoj djeci ladica daje sigurnost, jer se u tom slučaju ispod kreveta ne može "zavući" čudovište iz njihove mašte.

Ono što bismo preporučili ovog puta jeste krevet sa ladicom u kojoj je dodatni madrac. Na ovaj način dobijete dva mjesta za spavanje. Praktičan izbor za uštedu prostora.

Odabir madraca je najbitniji za vaše mališane. Također je jako važno uskladiti boje namještaja i zidova.

Koliko boje utiču na rast, razvoj i ponašanje djeteta danas nije nikakva novost, nego pouzdana metoda koja vam može pomoći da za svoje mališane odaberete najbolje.

Poznato je da tople boje stvaraju topao osjećaj. Stoga uvijek možete očekivati ugodnu i intimnu atmosferu u prostoriji u jarkim nijansama crvene, narančaste i žute boje. A osim što ćete stvoriti ugodan osjećaj, one um i tijelo osvježavaju i stimuliraju pa je dijete aktivnije. Međutim, jake boje imaju i svoje nedostatke, te ih treba umjereno koristiti.

Balans boja će smanjiti neželjen utjecaj na ponašanje djeteta.

Danas postoji mnogo salona namještaja koji u svojoj ponudi imaju raznovrsne dječije sobe.

Ukoliko se odlučite posjetiti naš salon, u našoj ponudi pronaći ćete idealne dječjie sobe brandova Jela,  Alples, HespoiTomasella.

Naš prijedlog za dječiju sobu je na slicu s početka teksta.

Posjetite našu stranicu: https://apinterijeri.ba/index.php/proizvodi/djecije-sobe

Pročitaj više: AP interijeri: Više od dvije decenije sa vama!

mališane

A.J.K.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori