Dobio 52 miliona na loto premiji, pa mu sudili za ubistvo: Tragična sudbina loto dobitnika

Nakon što je osvojio novac na lutriji pomogao je porodici i prijateljima da riješe životne probleme. Dobio je troje djece i bio je sretan. A onda se dogodila tragedija koja mu je zauvijek promjenila život.

Met Topham (31) iz Velike Britanije, koji je 2012. godine osvojio loto premiju u iznosu od 52,5 miliona eura, osuđen je na četiri mjeseca zatvora, odnosno dvije godine uslovno zbog izazivanja saobraćajne nezgode u kojoj je život izgubila starija žena na 2019. godine.

Tophama su teretili da je izazvao čeoni sudar u kojem je stradala Džejn Regler (75). Met, koji je otac troje djece, priznao je da je izazvao saobraćajnu nezgodu koja je dovela do smrtnog ishoda, ali je na suđenju negirao da je u pitanju bila nasilnička vožnja.

Kako je rekao, nesreća se dogodila jer je na sekund sklonio pogled sa puta, kako bi mlađem sinu dohvatio plišanog medu.

On je na suđenju, koje je održano u utorak, u suzama ispričao šta se tačno dogodilo kobnog dana i rekao da nije imao namjeru da ikog ugrozi u saobraćaju. Vidno potresen je tvrdio kako se na trenutak okrenuo kako bi pomogao svom dvogodišnjem sinu da dohvati igračku.

- Uvjeren sam da me je njegov plač natjerao da se nesvjesno okrenem... Teško mi je jer, da sam svjesno donosio odluku, nadam se da bih odlučio bolje od onog što sam tog dana uradio - rekao je Topham.

Upitan zašto nije bio zaustavio svoj "BMW X6" da sinu dohvati igračku, tiho je odgovorio: "Volio bih da jesam to uradio".

On je rekao da ne može da objasni svoje postupke tog dana kada se dogodila tragedija i istakao da je svjestan da je to što je uradio bila pogrešna odluka.

Foto: Pexels Pixabay

Svima je pomogao, nije želio da se ovo dogodi

Sudu je ispričao i kako je njegov sretan život u trenutku pretvoren u košmar. Podsjetio je kako su on i njegova supruga Kejsi osvojili loto premiju kada su imali samo 23 godine.

- Osvajanje lutrije je bio trenutak koji nam je promjenio život. Vratili smo kredite, kupili automobil, pomogli porodici i prijateljima da riješe probleme - pričao je Met.

On je ispričao kako se i dalje druži sa prijateljima iz djetinjstva i da je mnogima pomogao da otplate stambene kredite, kako bi im bilo lakše u životu.

- Taj novac nam je omogućio da pomognemo ljudima da i oni krenu korak dalje u životu - rekao je Met.

Prisjetio se i svog teškog djetinjstva i kako je napustio školu kada je imao samo 16 godina. Radio je kao moler sa ocem. Nakon što je osvojio novac, njegov život se drastično promjenio.

Ocu je pomogao da otplati sve kredite i da mirno dočeka penziju. Kejsinim roditeljima su kupili jedno poljoprivredno imanje u blizini Luta. Upravo su se od njih vraćali kući kada se stravična nesreća dogodila.

- Moji sinovi stari pet i dvije godine bili su veoma umorni jer su imali uzbudljiv Božić . Sinu sam dodao plišanog medu i malu dekicu kako bi se on smirio.

Nedugo nakon što smo krenuli stariji sin mi je rekao da je bratu ispao medvjedić.

Prvo je mlađi sin samo šmrcnuo i tiho zaplakao, kao što djeca i inače rade. A onda je vrisnuo i nastavio glasno da plače - rekao je Met dodajući da je i ranije mlađi sin imao takve "ispade", koji su bili toliko teški po njega, da je sina znao da preda Kejsi i izađe iz sobe jer ne bi mogao da ga umiri, a bilo mu je teško da ga sluša kako plače.

- Kada počne tako da plače do zvuči kao alarm u nekoj maloj prostoriji, da poludiš. Uši zabole - pričao je Met, koji je u tom trenutku na kratko sklonio pogled sa ceste i okrenuo se kako bi pokušao da dohvati igračku.

U sljedećem trenutku je video bljesak farova i shvatio je da ulazi u krivinu u kontra traci. Džejn je poginula nedaleko od svoje kuće u tom sudaru. A to se dogodilo 25. decembra oko 18 sati, dok je njen suprug zadobio teške tjelesne povrede. Met i njegova djeca prošli su sa lakšim povredama.

- Ne sjećam se trenutka sudara. Sjećam se da sam se probudio i da mi je glava bila na eirbegu i čuo sam dejcu kako vrište - ispričao je Met.

On je otkrio i da se na godišnjicu tragedije vratio na mjesto udesa da položi cvijeće iz poštovanja prema nesretnoj ženi.

- Mislim da sam se okrenuo bukvalno na pola sekunde - rekao je mladi otac.

Sud je u srijedu donio odluku da optužnica protiv Meta bude odbačena. Ipak, moguće je da će mu biti dosuđena uslovna kazna jer je nemarom izazvao nesreću u kojoj je došlo do smrtnog ishoda.

Džejnin suprug Rodni Regler, koji je bio u "fijesti" u koju se Met zakucao svojim vozilom. Rekao je da je ugledao "BMW" kako mu ide u susret, ali da nije mogao nikako da ga zaobiđe.

- Ne mogu da mu oprostim i nikad neću moći - rekao je Rodni shrvan bolom kada je čuo sa presudu.

On je rekao da Metu ne želi zlo, jer je očigledno da je sve bi nesretan slučaj.

- Bar je uradio jednu ispravnu stvar. Od samog početka je preuzeo krivicu na sebe i priznao je da je on odgovoran što je došlo do nesreće. Eto, bar je to uradio - kaže udovac.

Rodni je potvrdio da Met nikad nije pokušao da se izvuče. Rekao je da je mladić odmah po dolasku policije na mjesto nesreće digao ruke i vikao: "Ja sam kriv, ja sam ovo uradio". Ipak, njegovu Džejn ništa ne može da vrati.

- Bili smo u braku 56 godina, ona je bila moja srodna duša. To se sve dogodilo za tri sekunde... Bili smo kod sina na ručku za Božić i baš smo se vrataći kući. Bio je mrak i dogovarali smo se kako ćemo da nahranimo konja kada stignemo.

Odjednom sam vidio svjetla i uslijedio je udarac. Ja sam ostao zarobljen u kolima - rekao je Rodni. Metu je prijetilo 14 godina robije, ali kako je oslobođen optužbi da je izazvao tragičnu nesreću nasilničkom vožnjom, osuđen je na 16 sedmica zatvorske kazne, odnosno dvije godine uslovno. Takođe, zabranjeno mu je da godinu dana upravlja motornim vozilom. U tom periodu biće u "policijskom satu" od 19 sati do 7 sati ujutru.

Preuzeto: Telegraf.rs

Pročitaj više: Još jedna teška saobraćajna nesreća u BiH, poginula jedna osoba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)