Louise Hay: Naše misli uzrokuju naše bolesti

naše misli su naša stanja
Ljubav se može osjetiti prema življenju, drugoj osobi, procesu spoznavanja, ali i načinu na koji funkcionira svemir.

“Početak dana određuje cijeli naš dan, a vjerujem da način na koji počinjemo dan zapravo predstavlja način na koji živimo svoj život. Malo nas je koji smo toga svjesni. Zato ljudima uvijek najprije postavim pitanje: što prvo kažete ujutro kad ustanete?”

Ovo su riječi Louise Hay, osnivačice pokreta samopomoći i začetnice ideje da pozitivnim stavom možemo promijeniti svoju stvarnost.

Već odavno je uočila važnost načina na koji razmišljamo. “Stanje našeg duha odgovorno je za nastanak tjelesnih oboljenja, kao i za sve negativnosti koje nam se događaju u životu.”

Godine 1976. napisala je svoju prvu knjigu o tome kako izliječiti svoje tijelo, koja se općenito drži mjerodavnom za mentalne uzroke nastanka bolesti. Louise Hay smatra da svakom svojom mišlju kreiramo vlastitu budućnost, a misao možemo u bilo kojem trenutku promijeniti. U skladu s tim, stanje našeg duha odgovorno je za nastanak tjelesnih oboljenja, kao i za sve negativnosti koje nam se događaju u životu.

Debljanje je rezultat osjetljivosti, tegobe s kožom tjeskobe i potisnutih problema. Čak je i rak posljedica otrovnih misli, upozorava Louise L. Hay u svojem bestseleru “Kako izliječiti duh i tijelo”. U čak 90-95 posto slučajeva uzroci raznih bolesti su misaoni procesi, ističe ova popularna autorica čija je knjiga prodana u više od 30 miliona primjeraka.

Imate li problema s debljinom, vjerojatno ste pretjerano osjetljivi. Tako pokazujete potrebu za zaštitom, a strahom možda prikrivate potisnuti bijes i opiranje opraštanju. Pokušajte misliti kako ste uvijek sigurni i zaštićeni. Preuzmite odgovornost za svoj život i oprostite drugima, tvrdi Louise Hay.

Woman diet lifestyle overweight - Foto Freepik

Anoreksija ili bulimija predstavljaju poricanje vlastita života i one su krajnji oblik mržnje prema sebi. Ta mržnja svodi se na mržnju prema nekoj misli koju o sebi gajite. Važno je da prihvatite sebe takvima kakvi jeste i odaberete radost.

Rak je bolest uzrokovana dubinskim i dugotrajnim zamjeranjem koje nosite u sebi dok vas doslovno ne počne izjedati. To je duboka tajna ili tuga koja izjeda ili mržnja koja dugo traje. Prema Louise L. Hay, koja je pobijedila rak grlića maternice, ključ izlječenja je u ljubavi prema sebi i prihvaćanju vlastite osobnosti.

Strah i bijes = bolest

Samo dva misaona obrasca – strah i bijes, izazivaju bolesti, otkrila je Louise L. Hay. Očituju se kroz razne osjećaje te tako truju tijelo. Nakon što se riješite takvih misli, organi počnu ispravno funkcionirati. Ako ste, primjerice, anemični, strah vas je života, nedostaje vam radosti ili mislite da niste dovoljno dobri. Louise savjetuje da počnete voljeti život te da shvatite da je ugodno doživjeti radost u svakom njegovu dijelu.

Strah može izazvati i različite upale, primjerice, upalu slijepog crijeva, očiju, krajnika, probleme s disanjem, probavom, ovisnosti ili mučnine. A bijes može izazvati bubuljice, groznicu, probleme sa štitnjačom i jetrima te razne infekcije.

Pročitaj više: Koje su to navike zbog kojih se debljate?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)