Na liječenje u Tursku besplatno, sa uputnicom i zdravstvenom knjižicom

Na liječenje u Tursku besplatno
Cilj ove saradnje je da se pomogne djeci iz cijele BiH i regiona da bi im se olakšalo i omogućilo liječenje u Turskoj. Projekt bi bio besplatan i na humanitarnoj osnovi, a pacijenti bi dolazili s uputnicom i zdravstvenom knjižicom

Uspostavljena saradnja turskih i sarajevskih ortopeda!

Specijalista ortopedije i traumatologije sa Pedijatrijske klinike 'Ortopediatri' u Istanbulu prof. dr. Muharrem Inan održao je zanimljivo predavanje o dječijoj ortopediji i traumatologiji, za ljekare Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' u Sarajevu.


Tom prilikom kazao je da u Turskoj, ali i u čitavom svijetu, nedostaje specijalista ortopedije te da je imao dosta pacijenata s ovih prostora.


Sa  domaćinom, direktorom Opće bolnice prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem koji je također poznati ortoped, uspostavio je saradnju čiji je osnovni cilj da se pomogne djeci iz cijele BiH i regiona da bi im se olakšalo i omogućilo liječenje u njihovoj državi. Projekt bi bio besplatan i na humanitarnoj osnovi. Pacijenti bi dolazili s uputnicom i zdravstvenom knjižicom, saopćeno je iz Opće bolnice u Sarajevu.


U tom smislu on bi, sa ekipom turskih ljekara koji su već pristali na tu saradnju, dolazio povremeno u  sarajevsku Opću bolnicu gdje bi se radili određeni operativni zahvati i razmjenjivala stručna iskustva.


Direktor Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović zahvalio je turskom kolegi za dolazak i želju da pomogne u liječenju najmlađih pacijenata, sa ortopedskim deformitetima. Uspostavljenu saradnju je ocijenio odličnom jer bi se pacijentima koji imaju teške deformitete, adekvatnim operativnim zahvatima mogao riješiti veliki problem.


Izrazio je nadu da će na taj način biti smanjen odlazak naših građana na liječenje u inostranstvo, bar u domenu dječije ortopedije.


Profesor Inan ima 23 godine ortopedskog iskustva, a posljednjih deset godina se isključivo bavi dječijom ortopedijom i traumatologijom. Stručna znanja i iskustva sticao je, osim Turske, i u Italiji, Americi i Rusiji, a specijalnost su mu dječiji deformiteti.

FENA

Pročitaj više: Prof. dr. Gavrankapetanović: Nastavit ćemo ponosno stajati i biti uz naše pacijente

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)