Leonardo DiCaprio i dalje pomno prati borbu za rijeke u BiH: Pohvalio spašavanje Neretvice

Holivudski glumac Leonardo DiCaprio je na svom „Instagram“ profilu ponovo pokazao da pomno prati borbu za rijeke u BiH pohvalivši ovaj put uspjeh građana u sprečavanju gradnje dvije male hidroelektrane na Neretvici.

On je ovu vijest podijelio sa svojim pratiocima uputivši u to da je Ministarstvo prostornog uređenja FBiH otkazalo građevinske dozvole za dva mala hidroenergetska projekta na, kako je napisao, „prekrasnoj rijeci Neretvici“, prenosi Klix.

-Lokalna zajednica i njihove nevladine organizacije „Pusti me da tečem“ i „Zeleni Neretva“, koje zastupa pravni tim u Arhaus centru, organizovali su pravni izazov i proteste zbog ova dva projekta. Osim toga, zajednica je formalno zatražila od kantonalnog tužilaštva da razmotri podnošenje krivičnih prijava protiv javnih službenika koji su prekršili zakon izdavanjem dozvola bez konsultovanja javnosti - pojasnio je on tok dešavanja i način na koji su građani izvojevali pobjedu.

Još je naveo da se mjesne zajednice na Neretvici žestoko protive bilo kakvim građevinskim projektima na njihovoj rijeci.

-Optužbe su još u toku, ali ako prođu, to će biti snažan signal upozorenja drugim lokalnim političarima da poštuju vladavinu zakona - napisao je.

Pročitajte više: leonardo di kaprio

Pratite nas na Facebook akter.ba - Leonardo DiCaprio i dalje pomno prati borbu za rijeke u BiH: Pohvalio spašavanje Neretvice

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori