Kuća dizajnirana kao mali dvorac na prodaju za 750.000 funti

Mali kraljevski ugođaj

Castle-51-920x613
Foto: Sowerbys

Kuća koja je dizajnirana kao mali dvorac sada je na prodaju za 750.000 funti. Sagrađena je od kupole i kamenim zidovima, te svim elementima kojima se može pohvaliti samo "kraljevski vrt". Ova mala idila smještena je u gratu Holtu u Engleskoj. Imanje je jednostavno nazvano "Dvorac", a na prodaji je već nekoliko godina. Agencija koja radi na prodaji imanja zove se Sowerbys.

Imanje je sagrađeno u 19. stoljeću. Na prvi pogled podsjeća na dvorac, a udaljena je svega 6,5 kilometara od obale. Nadimak "Dvorac" ponosno nosi zbog svog veličanstvenog i kraljevskog izgleda. Mnogi su ga definisali kao "imanje u blizini grada, s izuzetno mirnim i privatnim okruženjem".

Unutrašnjost ovog doma krasi velika, prostrana i moderna kuhinja. Opremljena je u minimalističkom stilu, sa svim elementima. Prostorije imaju visoke plafone i velike prozore koji puštaju ulazak sunca i svjetlosti nesmetano. Sve ovo stvara prozraćan osjećaj i zaista je ugodno za boravak. Pored kuhinje se nalazi ogromna trpezarija, s ogromnim stolom koji će biti centralni prostor za cijelu porodicu.

Od ostalih prostorija izdvajaju se dnevni boravak, toalet, kupaonica, kao i tri dvokrevetne i jedna glavna spavaća soba. Velika spavaća soba posjeduje zasebno kupatilo, koje je odvojeno od ostatka.

Da bi dobila svoj potpuni šarm, pobrinuli su se i uređenjem dvorišta. Šljunčano dvorište ima prostor za parking, a sa obje strane nalaze se uređeni travnjaci. Ovdje ćete imati potpuni osjećaj kao da ste u dvorcu.

Pogledajte kako ovaj mali dvorac izgleda u videu u nastavku:

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori