Kristoffersen opet osvojio Mali kristalni globus, McGrath uzeo pobjedu u zadnjem slalomu sezone

Skijanje

Kristoffersenu Mali kristalni globus
Izvor: Reuters/Denis Balibouse

Zastor na sezonu Svjetskog skijaškog kupa spustio je muški slalom, a ukupnu pobjedu i Mali kristalni globus odnio je Norvežanin Henrik Krsitoffersen…

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen opet je osvojio Mali kristalni globus u slalomu. Na zatvaranju skijaške sezone, muški slalom bio je posljednja utrka Svjetskog kupa.

U utrku su četvorica ušla sa šansama za Mali globus, ali se sve pretvorilo u direktan dvoboj Kristoffersena i Lucasa Braathena. Kristoffersenu je u slučaju pobjede Braathena dovoljno bilo i treće mjesto.

To je i osigurao kad se pretposljednji u drugoj vožnji spustio niz padinu i bio je drugi iza sunarodnjaka Atle Lie McGratha usprkos velikoj greški na kraju koja ga je skoro izbacila sa staze, a Braathen je bio dosta spor i na kraju je završio 11.

Na postolju je još ostao Manuel Feller sa 77 ukupnih stotinki zaostatka za McGrathom, dok su Albert Popov i Joaquim Salarich visoko skočili na četvrto i peto mjesto.

Kristoffersen je tako u poretku slaloma prvi i uzeo je Mali globus, iza njega su Feller i McGrath, a Braathen je pao na četvrto mjesto. Veliki kristalni globus otprije ide u ruke Marca Odermatta.

Pročitajte više: Henrik Kristoffersen osvojio prvo mjesto u Kranjskoj Gori

Pratite nas Facebook akter.ba -Kristoffersen opet osvojio Mali kristalni globus, McGrath uzeo pobjedu u zadnjem slalomu sezone

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)