Henrik Kristoffersen osvojio prvo mjesto u Kranjskoj Gori

Henrik Kristoffersen osvojio prvo mjesto u Kranjskoj Gori
Henrik Kristoffersen osvojio prvo mjesto u Kranjskoj Gori

Posljednja utrka prije ulaska u finale, drugi dan Vele Slaloma u Kranjskoj Gori (SLO) bila je posljednja šansa za sportiste da osvoje dovoljno kup bodova da se kvalificiraju.

Pošto je već osvojio GS mali globus nakon svog jučerašnjeg drugog mjesta’, Marco Odermatt (SUI) je još uvijek jurio svoju petu GS pobjedu u sezoni. Međutim, nije je mogao osvojiti danas.

Henrik Kristoffersen (NOR), završivši svoju prvu vožnju na 3. mjestu, +0,30 sekundi iza lidera, završio je skoro savršenu drugu vožnju i osvojio pobjedu sa 0,23 sekunde prednosti. Nakon što je pobijedio u jučerašnjoj i današnjoj utrci vele slaloma, Kristoffersen je ove sezone imao dvije uzastopne pobjede nakon što je također osvojio oba slaloma u Garmisch-Partenkirchenu (GER).

Stefan Brennsteiner (AUT) završio je na 2. mjestu i osvojio svoj prvi podijum u Svjetskom kupu u sezoni i svoj najbolji rezultat u Svjetskom kupu. Nakon što je završio 5. u jučerašnjoj trci i sjedeći na 5. mjestu nakon svoje prve vožnje danas, Brennsteiner je izgledao samouvjereno tokom svoje druge vožnje s tempom. Završivši svoju vožnju +0,17 sekundi ispred Lucasa Braathena (NOR), da bi zauzeo 1. mjesto, Brennsteinera je ubrzo potom pobijedio Kristoffersen. Prije tačno godinu dana, Austrijanac je završio 3. na GS trci u Kranjskoj Gori, što je bilo njegovo drugo postolje u Svjetskom kupu.

Stefan Brennsteiner

Nakon što je bio 1. u današnjoj  prvoj vožnji, Odermatt je izgledao kao da će ostvariti još jednu GS pobjedu ove sezone. Iako je nakon prve vožnje završio na 1. mjestu sa prednosti od -0,22 sekunde, švicarski skijaš Henrik K. nije uspio zadržati  u drugoj vožnji. Skijajući sa manje lakoće i fluidnosti, Odermatt je zauzeo treće mjesto, +0,27 sekundi iza Kristoffersena. Ipak, od sedam GS trka do sada ove sezone, plasirao se na svaku od njih, uključujući i četiri pobjede.

Termini održavanja takmičenja

Pratite nas na Facebook-u

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori