Krišto razgovarala s državnom ministricom UK baronesom Neville-Rolfe

Vijeće ministara BiH-SUSRETI

Krišto razgovarala s državnom ministricom UK baronesom Neville-Rolfe
Krišto razgovarala s državnom ministricom UK baronesom Neville-Rolfe

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto susrela se danas u Sarajevu s državnom ministricom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske baronesom Lucy Jeanne Neville-Rolfe.

Tijekom susreta izraženo je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima Bosne i Hercegovine i Velike Britanije te su pozdravljeni intenzivan politički dijalog i sadržajna suradnja u brojnim područjima.

Predsjedateljica Krišto informirala je baronesu Neville-Rolfe o aktualnoj situaciji u BiH, naglasivši da brza uspostava vlasti na državnoj razini, zajedno s dobivanjem statusa kandidata, pruža našoj zemlji prigodu za iskorak kada je u pitanju provedba nužnih reformskih procesa. Naglasila je da je fokus rada Vijeća ministara BiH ispunjenje 14 ključnih prioriteta Europske komisije i ubrzanje euroatlantskih integracija.

Baronesa Neville-Rolfe je izrazila snažnu potporu Velike Britanije stabilnosti i sigurnosti Bosne i Hercegovine, provedbi socioekonomskih reformi i ekonomskom napretku te euroatlantskim integracijama naše zemlje.

Obostrano je iskazan interes za jačanje suradnje u područjima energetike, s fokusom na „zelenu energiju“, kao i infrastrukture, industrije usluga i turizma.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti