Kraljica Elizabeta oglasila se prvi put nakon smrti princa Philipa, evo kako se oprostila od svoje jedine ljubavi

Kraljica Elizabeta se oglasila prvi put povodom smrti supruga: Bio je i ostao moja snaga
Foto: AFP

Kraljica Elizabeta oglasila se na Instagramu nakon smrti svog supruga princa Philipa koji je preminuo u 100. godini.

Kraljica Elizabeta oglasila se prvi put nakon smrti svog supruga, princa Philipa. Objavila je dirljive riječi koje mu je posvetila na svom službenom Instagram profilu.

94-godišnja kraljica odlučila je objaviti njihov zajednički portret iz 2016. godine. Uz portret objavila je i dio citata iz govora koji je bila pripremila povodom njihove zlatne godišnjice braka koju su proslavili 1997. godine.

"Jednostavno, bio je moja snaga i to je ostao tijekom svih ovih godina. Ja i cijela obitelj, ova zemlja, ali i mnoge druge dugujemo mu puno više nego što bi on tražio, dugujemo mu više nego što ćemo ikada znati", piše uz fotografiju.

Pored poruke, na oficijelnom profilu Kraljevske porodice na Instagramu, postavljena je i fotografija na kojoj se nalaze kraljica Elizabeta II i princ Philip.

Foto: Instagram

Kraljevski par je u braku proveo 74 godine, što vojvodu od Edinburgha čini najdugovječnijim supružnikom vladajućeg britanskog monarha.

Foto: Tanjug/AP

Na kraljičinoj krunidbi 1953. godine princ joj je dao zakletvu da će biti njezin čovjek tokom cijelog života. Pa čak i nakon njega.

(Foto: AFP)

Njezino Veličanstvo je vijest o suprugovoj smrti potvrdila i nakon što je u petak točno u podno zastava ispred Buckinghamske palače bila spuštena na pola koplja. Nakon čega je ubrzo bila i objavljena ta tužna vijest.

Uz kraljicu je njezin sin princ Charles, kao i prinčevi Andrew i Edward koji su viđeni kako dolaze u Windsor.

Lijes s tijelom pokojnog princa Philipa nalazi se trenutačno u privatnoj kapelici Njezina Veličanstva. Nakon toga će biti premiješten u obližnju memorijalnu kapelicu gdje će se nalaziti sljedećih sedam dana koliko traje nacionalna žalost u Velikoj Britaniji.

Detalje pogreba Buckinghamska palača će objaviti naknadno. Najvjerojatnije će to biti manja, privatna ceremonija zbog ograničenja vezanih uz pandemiju covida-19.

Prema najavama, vojvoda od Edinburgha, u skladu s njegovim željama, neće imati državnički pogreb i tijelo mu neće biti izloženo radi odavanja počasti.

Podsjetimo kraljevski par se vjenčao 1947.godine. Za 74 godine, koliko su proveli u braku, dobili su četvero djece. Najstariji je princ Charlesa 1948., princeza Anne 1950., princ Andrewa 1960. te princ Edwarda 1964. godine.

Pročitaj više: Preminuo britanski princ Philip u 100. godini

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori