Komšićev prekid intervjua komentarisao Vučić: U Srbiji to nije moguće

Vučić

Jučerašnji potez predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je odlučio prekinu
Foto: Anadolija

Jučerašnji potez predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je odlučio prekinuo intervju za Tanjug jer novinar nije priznavao genocid u Srebrenici danas je prokomentarisao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

"To što se dogodilo je užasno za novinara, šta god da je izgovorio. I to je biti proglašeno kao najveće demokratsko pravo jer je u interesu onih koji o tome tobož odlučuje. Sretan sam što u Srbiji to nije moguće, za bilo šta, i za one koji misle da je bio ili nije", izjavio je.

Zatim je na netačnu i spinovanu novinarsku konstataciju da je Komšić u intervju "okrivio cjelokupan srpski narod", Vučić odgovorio:

"Kada bi se zaklinjali da ne misle na cjelokupan srpski narod, uvijek bi to mislili."

Podsjetimo, Komšić je odlučio prekinuti intervju za Tanjug jer je novinar rekao da za njega nije počinjen genocid u Srebrenici uprkos presudama Međunarodnog suda u Hagu.

Danas je Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) podnio krivičnu prijavu protiv novinara srbijanske novinske agencije Tanjug zbog negiranja genocida u Srebrenici.

PROČITAJTE VIŠE: Pogledajte kako je Komšić prekinuo intervju za Tanjug nakon što je novinar odbio priznati da se u Srebrenici desio genocid

Pratite nas na Facebook akter.ba - Komšićev prekid intervjua komentarisao Vučić: U Srbiji to nije moguće

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori